Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Isadora Dunkan - Μια καταπληκτική παράσταση στο Πολιτιστικό του Γέρακα

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Μια καταπληκτική παράσταση παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Γέρακα, η οποία αναφερόταν στην ζωή της μεγάλης χορεύτριας Ισιδώρας Ντάνκαν.

Η ηθοποιός Ιωάννα Δελάκου, καθήλωσε στην κυριολεξία το κοινό με την ρεαλιστική όσο και υπέροχη ερμηνεία της. Ξυπόλητη πάνω στη σκηνή, αέρινη, εκφραστική και τραγική, όπως η ζωή της μεγάλης χορεύτριας, ενσάρκωσε την ηρωίδα της, αγγίζοντας την τελειότητα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη.  Με λιτό σκηνικό, με το φωτισμό να παίζει ρόλο καθοριστικό και τον υπέροχο Γιούρι Στούπελ στο πιάνο ζήσαμε μια μυσταγωγία από αυτές που συμβαίνουν σπάνια.



Η «ξυπόλητη χορεύτρια», όπως έμεινε στην ιστορία η Ισιδώρα Ντάνκαν, γεννήθηκε στην Καλιφορνία το 1877 και πέθανε το 1927. Από πολύ μικρή είχε κλίση στο χορό και χόρευε ασταμάτητα. Εμπνεύστηκε από την αρχαιοελληνική τέχνη, λάτρεψε την Ελλάδα και διέδωσε το θαυμασμό της για κάθε τι ελληνικό σε όλο τον κόσμο. Ταξίδεψε στη χώρα μας, έμεινε στο Βύρωνα της Αττικής όπου υπάρχει ακόμα το σπίτι της και λειτουργεί ως μουσείο. Παρ’ ότι η μοίρα στάθηκε σκληρή μαζί της σε ότι αφορά στη προσωπική της ζωή, δεν σταμάτησε ποτέ να χορεύει και αναγνωρίστηκε ως η σπουδαιότερη χορεύτρια του κόσμου στην ιστορία του μοντέρνου χορού.