Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ευχαριστίες της Ένωσης Γονέων στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση “Το παιδί στο ηλεκτρονικό περιβάλλον - Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσηςˮ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου η ημερίδα, που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων, στο χώρο του Οινοποιείου Πέτρου, με θέμα “Το παιδί στο ηλεκτρονικό περιβάλλον - Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσηςˮ.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις τρεις εισηγήτριες, που με το επίπεδο των θεμάτων που παρουσίασαν καθόρισαν την επιτυχία της ημερίδας.

Η κα Μενούνου Γεωργία, καθηγήτρια Πληροφορικής, Τεχν. Υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αν.Αττικής αναπτύσσοντας το θέμα “Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Πρακτικές συμβουλέςˮ αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και στους τρόπους προφύλαξης απ’ αυτούς.

Η κα Ραπάνου Σπυριδούλα, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων, με θέμα “Τα Παιδιά στο διαδίκτυο - Οι γονείςˮ μίλησε για τα προβλήματα εξάρτησης των παιδιών, που δημιουργούνται από την υπερβολική χρήση του Η/Υ και πως οι γονείς μπορούν να τα εντοπίσουν και να καταφύγουν στη βοήθεια των ειδικών.

Η ψυχολόγος κα Τσουκαλά Φιλιώ, ανέπτυξε το θέμα “Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίσηˮ, ένα θέμα πολύ επίκαιρο και γι’ αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις, ακούστηκαν απόψεις και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων γονέων και των εισηγητριών.

Η όλη εκδήλωση απέσπασε τα θετικά σχόλια όσων παρευρέθηκαν, τόσο για τη θεματολογία όσο και για τη διοργάνωση.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης τους επίσημους καλεσμένους, όλους τους γονείς και τους συνδημότες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Παπαγεώργιου 

Ο Γραμματέας 
Δημήτρης Κοτρώνης