Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

6 μήνες καθυστερούν τα χρήματα για τις καθαρίστριες των Σχολείων

Εξάμηνη πια είναι η καθυστέρηση απόδοσης των χρημάτων για τις καθαρίστριες των Σχολείων από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και μεταξύ άλλων έχει και αυτή την αρμοδιότητα (διαχείριση των θεμάτων που σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τη μαθητική και φοιτητική μέριμνα). 

Τα χρήματα που οφείλονται στις 2 Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Παλλήνης είναι της τάξης των 100.000 ευρώ ανά σχολική επιτροπή.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες πίεσης οι υπεύθυνοι κωφεύουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται σειρά προβλημάτων. 

Τα παραπάνω τονίζει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λιακόπουλος, σε επιστολή του προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, και τους Υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Εργασίας. 

Η επιστολή του κ. Λιακόπουλου που μπορείτε να δείτε παρακάτω είναι άκρως κατατοπιστική για το τεράστιο αυτό θέμα: 

ΘΕΜΑ: Μη καταβολή χρηματοδότησης από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., για την αμοιβή των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων
………………………………………………………….

Δυνάμει της υπ΄ αριθμ.0525/2013 σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και ημών-ΝΠΔΔ του Δήμου Παλλήνης, με την επωνυμία «Β΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ», συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων της ευθύνης μας, ποσού ύψους 103.856,07 € (ΦΕΚ 130/Β΄τεύχος/27-01-2014).

Εκ του λόγου ότι μολονότι εμείς έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες, για τις οποίες είμαστε συμβατικά υποχρεωμένοι, και μολονότι επιπροσθέτως έχουμε επανειλημμένως τηλεφωνικά επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο (Κα Πράσσου τηλ. 213.13 14 671 για όλη την Ελλάδα μοναδική γραμμή επικοινωνίας) το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν έχει καταθέσει το εν λόγω ποσό στον λογαριασμό του ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καταβάλλουμε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μας μονάδων, τις νόμιμες και προβλεπόμενες από τις σχετικές συμβάσεις, αποδοχές τους.

Επειδή πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος, λόγω και των επανειλημμένων οχλήσεων προς εμάς, να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία μας, εν μέσω της σχολικής περιόδου (είναι απλήρωτοι οι εν λόγω εργαζόμενοι από 11-09-2013), επειδή είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τις ασφαλιστικές τους εισφορές τους, και εκ του λόγου ότι αυτές δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα, υποχρεωνόμαστε να καταβάλουμε πλέον αυτές με προσαύξηση- πρόστιμο, κάτι το οποίο ήδη μας επιβαρύνει οικονομικά.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε επί του θέματος, το οποίο τείνει να αναχθεί σε μείζον πρόβλημα, για εμάς, τους εργαζόμενους και τις σχολικές μας κοινότητες.

Με την προσδοκία συνεργασίας εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για τη καλή διάθεση.

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παλλήνης
Άγγελος Λιακόπουλος