Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σε έργα του Δήμου Παλλήνης ξεναγήθηκε ο Γιάννης Σγουρός από το Θανάση Ζούτσο

Σε τέσσερα μεγάλα έργα του Δήμου Παλλήνης ξενάγησε ο Δήμαρχος Παλλήνης τον Περιφερειάρχη Αττικής.

1) Το έργο αποκατάστασης και κατασκευής της Λεωφόρου Κύπρου, μήκους περίπου 1.5 χλμ, ένα έργο με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω κατολισθήσεων και υψομετρικών διαφορών. Πρόκειται για μια διαδημοτική οδό που συνδέει τρεις όμορους Δήμους (Παλλήνη - Πικέρμι - Πεντέλη), δίνει διέξοδο στο Νοτιοανατολικό τμήμα του Πεντελικού όρους μέσω Βριλησσίων, Πεντέλης και Κηφισιάς και προς τους λιμένες Ραφήνας και Λαυρίου. Η δαπάνη για το έργο αυτό, που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται στα 4,42 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει παραδοθεί έως τον Ιούλιο 2014.

2) Το εργοτάξιο ενός επίσης σημαντικού έργου στο Δήμο Παλλήνης, που περιλαμβάνει την ενοποίηση των αθλητικών, σχολικών και κοινόχρηστων χώρων με δίκτυο πεζοδρόμων, καθώς και με χώρους περιπάτου και αναψυχής. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του στους πολίτες.

3) Τις εγκαταστάσεις δύο βρεφονηπιακών σταθμών:
  • Ο πρώτος, του οποίου η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, βρίσκεται στην οδό Αριστογείτονος 31 & Μεγακλέους 17, είναι δυναμικότητας 30 θέσεων, και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1,35 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.
  • Ο δεύτερος βρεφονηπιακός σταθμός, βρίσκεται στη θέση Ανάφης –Κέας - Σκοπέλου – Σποράδων, θα μπορεί να δεχθεί 52 παιδιά, και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής. Αναμένεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2014.
Πρόκειται για έργα τη χρηματοδότηση των οποίων έχει επιτύχει ο Δήμος Παλλήνης πριν από αρκετά χρόνια.

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης επιβεβαίωσαν, με την ευκαιρία της ξενάγησης, για μια ακόμη φορά, την άριστη μεταξύ τους συνεργασία. Του συνοδεψαν οι αιρετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημόπουλος Γιάννης, Μπαρούτας Δημοσθένης και Σμέρος Γιώργος,