Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Δήμου Παλλήνης: Μια πρωτοβουλία που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι μας

Μπορεί να ιδρύθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η ιδέα όχι μόνο δεν ήταν άσχημη αλλά βρίσκει και ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση.

Ο λόγος για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ του Δήμου Παλλήνης.  

Τι είναι όμως το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και πως λειτουργεί; 

Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο που στεγάζεται επί επί τις Λ. Λεονταρίου, στο ίδιο χώρο που στεγάζεται και η τράπεζα Χρόνου (4ο Δημ.Σχολείο Παλλήνης), μπορούμε ΟΛΟΙ να προσφέρουμε καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, είδη οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία.
Εάν η Λεονταρίου μας πέφτει μακριά αλλά θέλουμε να προσφέρουμε κάτι από τα παραπάνω, δεν έχουμε παρά να τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μιαούλη 28 - Γέρακας) και εθελοντές θα φροντίσουν να φτάσουν τα προσφερόμενα στο χώρο που πρέπει.

Τι γίνονται όλα αυτά που συγκεντρώνονται; 

► Απ' όλα αυτά που συγκεντρώνονται μπορούν να πάρουν, ότι έχουν ανάγκη, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου (κάτοχοι καρτών που εκδίδονται με συγκεκριμένα κριτήρια ψηφισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο).
► Μπορούν να πάρουν κάτι που χρειάζονται και οι μη δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη λογική όμως της ανταλλακτικής οικονομίας, δηλαδή πρέπει προηγουμένως να έχουν προσφέρει κάτι από τα είδη του ανταλλακτηρίου.
  • Τόσο απλά. 
  • Τόσο εύκολα. 
  • Μια πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι μας. 
  • Ο Δήμος οργανώνει, οι πολίτες προσφέρουν 
  • Ως ένα αντίδοτο στην κρίση…