Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφίζουμε, αλλά... που ψηφίζουμε;

Πλησιάζει η ώρα των Δημοτικών Εκλογών και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που δυστυχώς ψηφίζουν ακόμη σε άλλες περιοχές ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις να ψηφίζουν στο Δήμο Παλλήνης.

Κάποιοι το κάνουν από επιλογή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει το "ψηφίζω στο χωριό μου για να μην ερημώσει" λες και η ερήμωση ή μη εξαρτάται από την εκλογική επίσκεψη. Άσε που λόγω του κόστους (βενζίνη-διόδια, σταμάτησαν και τα κόμματα να στέλνουν τσάμπα καραβάνια) λίγοι είναι πια αυτοί που πάνε. Κάποιοι άλλοι από αμέλεια. Μένουν στο Δήμο μας και ψηφίζουν σε κάποιο άλλο Δήμο της Αττικής με τον οποίο δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση, επειδή η καθημερινότητα δεν τους αφήνει όχι να κάνουν τις απλές διαδικασίες, αλλά ούτε να τις σκεφτούν.

Ήρθε όμως η ώρα να το σκεφτείτε όλοι όσοι δεν ψηφίζετε στο Δήμο Παλλήνης. Είναι κρίμα κι άδικο να έχετε όλη σας τη ζωή δομημένη στο Δήμο Παλλήνης και να μην έχετε τη δυνατότητα να εκφραστείτε και να αποφασίσετε για το μέλλον του τόπου που μεγαλώνουν τα παιδιά σας, για το μέλλον του τόπου που ζείτε. Και πιστέψτε με, με τα σχόλια στο facebook ή με το να βρείτε κάποιον αιρετό στο δρόμο και να του πείτε κάτι, δεν εκφράζεστε πραγματικά και ουσιαστικά. Και είναι τόσο απλό.

Τι χρειάζεται λοιπόν για να μπορείτε να ψηφίσετε στο Δήμο Παλλήνης:

  • Εκκαθαριστικά οικονομικών ετών 2012 και 2013 που να δείχνουν τόπο διαμονής στο Δήμο Παλλήνης. Προσοχή! Αν υπάρχουν προστατευόμενα μέλη που ψηφίζουν, δεν κάνουν τα εκκαθαριστικά χρειάζεται το Ε1 (η δήλωση δηλαδή) των ίδιων οικονομικών ετών, γιατί στη δήλωση και όχι στο εκκαθαριστικό εμφανίζονται τα προστατευόμενα μέλη. 
  • Λογαριασμός ΔΕΗ με διεύθυνση στο Δήμο Παλλήνης
  • Ταυτότητες
Τι τα κάνουμε όλ' αυτά;

Τα πάμε σε ένα από τα ΚΕΠ του Δήμου Παλλήνης. Το ΚΕΠ θα φροντίσει ώστε να ζητήσει και να πάρει το πιστοποιητικό που χρειάζεται από το Δήμο προέλευσης και όλα μαζί θα τα στείλει στο Δημοτολόγιο του Δήμου μας, για να ενεργοποιηθεί η μεταδημότευσή σας.

Που είναι τα ΚΕΠ του Δήμου Παλλήνης; 
  • ΚΕΠ Ανθούσας, Πλατεία 25ης Μαρτίου, Τηλ: 2106664142-4489
  • ΚΕΠ Γέρακα, Ακαρνανίας και Καρδίτσης, Τηλ.: 2106617650-1
  • ΚΕΠ Παλλήνης, Πεντέλης 1 & Βυζαντίου, Τηλ.: 2106664737-47.
Σε Παλλήνη και Γέρακα λειτουργούν και απόγευμα για όσους εργάζεστε το πρωί

Μέχρι πότε τα πάμε για να προλάβουμε τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαϊου; 

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, αλλά αν τελικά το αποφασίσετε μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή, δεν είναι φόρος και θα είναι κρίμα να έχετε κάνει τη διαδικασία και να μην ψηφίσετε τελικά επειδή λόγω κάποιου προβλήματος χάσατε την ημερομηνία. 

Εύχομαι όχι μόνο να το αποφασίσετε αλλά να πείσετε και άλλους. 
Καλή ψήφο!