Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Mantoux... στα πρωτάκια

Για μια ακόμη χρονιά προγραμματίζεται από το Δήμο Παλλήνης, ο εθελοντικός αντιφυματικός εμβολιασμός στα παιδιά της Α’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης κατά την περίοδο Νοέμβριος 2013 - Απρίλιος 2014.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική, κατόπιν της έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων και αφού προηγηθεί έλεγχος με δερμοαντίδραση Mantoux. Για όσα παιδιά δεν εμβολιάσθηκαν, για διαφόρους λόγους στη συνιστώμενη ηλικία, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει και μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει διαδοχικά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους Διευθυντές των σχολείων για τις ημερομηνίες εφαρμογής της δερμοαντίδρασης Mantoux και του εμβολίου ΒCG.

Το εμβολιαστικό συνεργείο, με το οποίο ξεκινά το πρόγραμμα, αποτελείται από την εθελόντρια παιδίατρο κα Παντιώρα Αγγελική και την επισκέπτρια υγείας κα Γκίκα Φωτεινή και θα αναγραφεί στο βιβλιάριο Υγείας του παιδιού το αποτέλεσμα της δερμοαντίδρασης Mantoux και του εμβολιασμού με ΒCG. Σε περίπτωσης θετικής δερμοαντίδρασης Mantoux, θα ενημερώνει τους γονείς για την αναγκαιότητα ιατρικής εξέτασης του παιδιού για διερεύνηση φυματίωσης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες
στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου (Φειδιππίδου 22β ) Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, τηλέφωνα: 210-6600821-22 & 24
στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης Υψηλάντου 3, τηλέφωνο 210-6668888.