Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στις 27 Νοεμβρίου η δημοπρασία για το "ΠΕΤΡΙΝΟ"

Στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας) ενώπιον της Επιτροπής που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 276/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης θα γίνει φανερή, προφορική Δημοπρασία για την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου επί της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ανθούσα.

Πρόκειται για το γνωστό "ΠΕΤΡΙΝΟ" του οποίου η σύμβαση μίσθωσης λήγει στις 14/12/2013.

Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 58 περίπου τ.μ. πλέον βοηθητικών χώρων και τουαλετών σε τρία (3) διαφορετικά επίπεδα. Η προβλεπόμενη χρήση του ακινήτου είναι: ΚΑΦΕ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΜΠΑΡ-
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ και απαγορεύεται ρητώς η αλλαγή της χρήσης του μισθίου, μερική ή ολική, άνευ προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακάτω κάποια σημαντικά σημεία της διακήρυξης:

  • Η μίσθωση δεν περιλαμβάνει τον κινητό εξοπλισμό του ακινήτου ο οποίος είναι στην απόλυτη κυριότητα του παρόντος μισθωτή. 
  • Ο περιβάλλων χώρος του ακινήτου δεν περιλαμβάνεται στην μίσθωση, δύναται όμως ως κοινόχρηστος χώρος να διατεθεί προς χρήση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. 
  • Ο νέος μισθωτής είναι υποχρεωμένος να προβεί σε επισκευές και συντηρήσεις σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 23/2013 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την επίβλεψη αυτής. 
  • Σύμφωνα με την από 14/12/2001 μισθωτική σύμβαση μεταξύ της Κοινότητας Ανθούσας και του παρόντος μισθωτή, ο παρών μισθωτής έχει δικαίωμα προτιμήσεως έναντι άλλων ενδιαφερομένων και τυχόν επιλογή άλλου πλειοδότη θα πρέπει να υπερέχει καταφανώς από την προσφορά του παρόντος μισθωτή. Με την υπ’ αριθμ. 276/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης προσδιορίστηκε η καταφανής διαφορά σε ποσοστό 10%, επί της προσφοράς του τελευταίου πλειοδότη. 
  • Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για την κατακύρωση του αποτελέσματος της Δημοπρασίας. 
  • Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσόν των πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) ανά μήνα. 
  • Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης. Ο εγγυητής δεν έχει τα δικαιώματα της διζήσεως και διαιρέσεως 
  • Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε οκτώ (8) έτη. 
  • Το μίσθωμα μετά την παρέλευση του πρώτου μισθωτικού έτους και μέχρι της καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξης της μισθώσεως, θα αναπροσαρμόζεται ετησίως με ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) επί του μηνιαίου μισθώματος του εκάστοτε προηγούμενου μισθωτικού έτους. 
Δείτε τα δικαιολογητικά συμμετοχής, καθώς και όλες τι λεπτομέρειες της διακήρυξης