Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ελλείψεις προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού δημιουργήθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία απομακρύνθηκαν 45 (σαράντα πέντε) άτομα από το δυναμικό της Υπηρεσίας μας.

Το γεγονός αυτό καθιστά δυσχερή την αποκομιδή των απορριμμάτων με τους μέχρι σήμερα ρυθμούς.

Ο Δήμος Παλλήνης έγκαιρα είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους, κάτι που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Ζητούμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση που προκαλείται.

Για το μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την επίλυση του προβλήματος, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας με κυρίαρχο το να μην αφήνουμε σακούλες απορριμμάτων εκτός των κάδων.Όταν κάποιος κάδος είναι γεμάτος, τότε οι σακούλες των απορριμμάτων που δεν χωρούν πλέον σ’ αυτόν, δεν πρέπει να εγκαταλείπονται στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα, έξω από τον κάδο, αλλά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους, όπου δεν δημιουργούνται προβλήματα σε γειτονικές κατοικίες και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κατοικίδια ζώα (π.χ. βεράντες, αυλές, υπόγεια, ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους).

Η καθαριότητα της πόλης που αποβλέπει σε άνετες και ανθρώπινες συνθήκες ζωής, στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των δημοτών με τις Δημοτικές Υπηρεσίες.