Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Ελία Καζάν από το CINE ΓΕΡΑΚΑΣ

Οκτώβριος - Απρίλιος, επτά μήνες σιωπής για την οθόνη του Σινέ ΓΕΡΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε λίγη κινηματογραφική ζωή στο χώρο μας με τα μέσα που μπορούμε να διαθέσουμε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν στο χώρο που δημιουργήσαμε μπροστά από την πρόσοψη του κινηματογράφου το Cinema Coffee House θα πραγματοποιούμε με βίντεο προτζέκτορα φυσικά, κάθε Δευτέρα βράδυ, προβολές σπάνιων κλασικών ταινιών για τις θυμηθούν οι παλαιοί και για να τις ανακαλύψουν οι νεότεροι.

Ταινίες σταθμοί του παγκόσμιου κινηματογράφου μέσα από αφιερώματα σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κινηματογραφικά είδη ή κινηματογραφικά ρεύματα.

Από τη Δευτέρα λοιπόν 2 Δεκεμβρίου, και κάθε Δευτέρα έως τις 23 Δεκεμβρίου, ξεκινάμε τις προβολές με ένα αφιέρωμα στον Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Ελία Καζάν με 4 αριστουργηματικές ταινίες που αναδεικνύουν το μεγάλο ταλέντο του κορυφαίου αυτού δημιουργού.

Πρώτη ταινία Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ με τη Κάρολ Μπέικερ και τους Καρλ Μάντλεν και Ιλάι Γουάλας και ακολουθούν το ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΡΙΩΝ με τον Γκρέγκορι Πεκ και τη Ντόροθι ΜακΓκουάιρ, το θρυλικό ΒΙΒΑ ΖΑΠΑΤΑ με τους Μάρλον Μπράντο και Άντονι Κουίν και ολοκληρώνεται το αφιέρωμα με τη μεγαλύτερη επιτυχία του σκηνοθέτη ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ (8 Βραβεία ΟΣΚΑΡ) με τον Μάρλον Μπράντο, Εύα Μαρί Σεντ, Κάρλ Μάντλεν και Ροντ Στάιγκερ.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή θα βρει συμπαραστάτες έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα φίλων του κλασικού κινηματογράφου που θα παρακολουθεί τις ταινίες, θα συζητά, θα ανταλλάσσει απόψεις και θα κάνει τις προτάσεις της.

Οι προβολές θα γίνονται με ελεύθερη είσοδο.