Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τη Φλεβική Θρόμβωση

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Φλεβική Θρόμβωση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε», που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Παλλήνης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το κοινό να είναι σε θέση να προφυλαχθεί ή να αναζητήσει άμεσα την κατάλληλη ιατρική βοήθεια σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου νοσήματος.

Την ενημερωτική ομιλία πραγματοποίησε ο κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης, Αγγειοχειρουργός, ο οποίος ανέπτυξε τον ορισμό, τα αίτια και την κλινική εικόνα της φλεβικής θρόμβωσης. Μερικοί από τους παράγοντες κινδύνου είναι η παρατεταμένη ακινητοποίηση, τα κατάγματα ή άλλοι τραυματισμοί, οι χειρουργικές επεμβάσεις, η χορήγηση γενικής αναισθησίας, η ηλικία, η παχυσαρκία, η προϋπάρχουσα φλεβική ανεπάρκεια, η κύηση & λοχεία κ.α. Ο κος Χριστοδουλάκης εστίασε επίσης στους τρόπους διάγνωσης και τις επιπλοκές της νόσου, όπως η πνευμονική εμβολή, μια σοβαρή και πιθανά θανατηφόρα επιπλοκή, και το μεταθρομβωτικό σύνδρομο, καθώς και στους τρόπους προφύλαξης από αυτές. Τέλος, παρουσίασε τους τρόπους θεραπείας η οποία στοχεύει στην παρεμπόδιση της πνευμονικής εμβολής και την ελάττωση της σοβαρότητας μεταθρομβωτικού συνδρόμου.

Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του Ιατρού κ. Χριστοδουλάκη



Την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τον ομιλητή, με ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της νόσου, τη σοβαρότητα και τις επιπλοκές της και τα νεότερα δεδομένα ως προς την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της LEO Pharma Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation.