Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Παλλήνης σε αίτημα Συλλόγου για συγκοινωνιακά προβλήματα

Γρηγόρης Καραγιάννης
Αντιδήμαρχος
με αρμοδιότητα,
μεταξύ άλλων, και τις
συγκοινωνίες
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Παλλήνης στο κάλεσμα του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Οικιστικού Συλλόγου Εργατικών κατοικιών «Γρηγόρης Λαμπράκης», για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ως προς την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των κατοίκων, μετά την απροειδοποίητη διακοπή των γραμμών 304 και 305.

Να σημειωθεί ότι λόγω εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας επί της Λεωφόρου Σπάτων - στην κατεύθυνση προς Παλλήνη - διεκόπησαν οι εν λόγω λεωφορειακές γραμμές από τα Σπάτα προς την Παλλήνη και την Αθήνα, δίχως να υπάρξει καμία ενημέρωση προς τους κατοίκους του οικισμού Γρ.Λαμπράκη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ως απόρροια της εν λόγω διακοπής ήταν η αδυναμία μετάβασης μαθητών και πολιτών προς τα σχολεία και τις δουλειές τους αντίστοιχα, αλλά και η δυσκολία μετακίνησης για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Ο Δήμος Παλλήνης, λαμβάνοντας υπ' όψιν του το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου τους, έσπευσε στη στοιχειοθέτηση διπλής πρότασης εναλλακτικών δρομολογίων των εν λόγω λεωφορειακών γραμμών 304-305, την οποία και απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων - Διεύθυνση λειτουργικού Σχεδιασμού του ΟΑΣΑ.

Στην επιστολή του Δήμου Παλλήνης, αναφέρεται ότι: «Με την σημερινή παράκαμψη το Λεωφορείο της γραμμής 305 εξέρχεται στην Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της Εφορίας και ακολούθως στρίβοντας δεξιά διέρχεται από την Παλλήνη.

Παρακαλούμε όπως:

1. αντί αυτού, δηλαδή δεξιά, να στρίβει αριστερά επί της Εθνικής Αντιστάσεως , κατέρχεται αυτή και προσεγγίζει την συμβολή Εθνικής Αντιστάσεως και Λεωφ. Σπάτων (κλειστή λόγω έργων) και με φωτεινούς σηματοδότες , ακριβώς απέναντι από τον «ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ» εντός της πρασιάς «ΝΤΑΓΙΑΝΤΗ» κάνει αναστροφή προκειμένου να ανέλθει την Εθνικής Αντιστάσεως προς Λεωφ. Μαραθώνος –Παλλήνη.

2. ή αντί αυτής της αναστροφής μετά την συμβολή των Εθνικής Αντιστάσεως & Λεωφ. Σπάτων ,στρίβοντας δεξία επί της Λεωφ. Σπάτων και ακολούθως στα φανάρια της Λεωφ. Σπάτων με Λεονταρίου στρίβοντας δεξιά επί της Λεονταρίου συναντήσει την Εθνικής Αντιστάσεως και ακολουθήσει την διαδρομή προς Παλλήνη».

Ο Δήμος Παλλήνης, επισημαίνει με την επιστολή του στον ΟΑΣΑ, «με το δεδομένο ότι η μετακίνηση των κατοίκων προς την Παλλήνη είναι αναγκαία καθημερινά για την εξυπηρέτηση τους από ΔΟΥ, Τράπεζες, Δημοτικές Υπηρεσίες, Σχολεία, Φροντιστήρια κ.λ.π.. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξεύρεση λύσης που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις του Δήμου μας».