Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο Οικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το Δημαρχείο Παλλήνης της Τετάρτη 13 Οκτωβρίου από τους κατοίκους - δικαιούχους κάδων κομποστοποίησης. Ο λόγος, το πλήρης ενημέρωσης σεμινάριο Οικιακής Κομποστοποίησης, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης στην προσπάθεια βελτίωσης της ορθής διαχείρισης των οικιακών οργανικών απορριμμάτων, προωθεί για δεύτερη φορά το εν λόγω πρόγραμμα που αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ποιότητα ζωής στην Παλλήνη.

Με την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και την μετατροπή τους σε άριστης ποιότητας λιπάσματα, καταρχάς μειώνεται ένα μεγάλο μέρος του όγκου των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη χωματερή (με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται) και ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος αποκομιδής.



Μέσω της οικιακής κομποστοποίησης, το κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει στο πρόγραμμα και έχει κήπο, αποκτά τη δυνατότητα να παράγει εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα (compost), το υπέρτατο εδαφοβελτιωτικό για την ανάπτυξη των λαχανόκηπων ή του ανθόκηπού του.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση του χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και λευκοσιδήρου (στον μπλε κάδο), να πραγματοποιούν ολοκληρωμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τους, πετώντας μόνο το υπόλοιπο 10% στον κοινό κάδο των σκουπιδιών.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Παλλήνης παραχωρεί σε 400 δημότες που προτίθενται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όλες τις απαιτούμενες συσκευές, υλικά και εργαλεία, όπως κάδο κομποστοποίησης, βιοζυμωτή και κάδο περισυλλογής.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ χρήσης του κομποστοποιητή.