Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μια ανατρεπτική κωμωδία από την Εργάνη

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για 50 ακόμη φωτογραφίες
Μια μαύρη ανατρεπτική κωμωδία παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Γέρακα «Εργάνη», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Η παράσταση ήταν διασκευή από το έργο του Παύλου Μάτεσι «Η Τελετή», το οποίο είχε διακριθεί το 1966 με το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου.

Η κηδεία στην αστική τάξη, ειδικά αν πρόκειται για άνθρωπο μεγάλης ηλικίας, αποτελεί μία πρώτης τάξεως αφορμή για επίδειξη πλούτου και κοινωνικής καταξίωσης. Προκειμένου να γίνουν όλα όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, η συγγενείς της «μεταστάσης», γυναίκες όλες, εμπλέκονται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, φωνασκούν επιτηδευμένα, περιφέρουν τις τουαλέτες τους και απαιτούν από τον εργολάβο κηδειών τον οποίο αποκαλούν Μαίτρ, να κανονίσει τα πάντα στα μέτρα τους, ακόμη και τον καιρό, προκειμένου να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή τελετή στον αριστοκρατικό κύκλο, τον οποίο ανήκουν.

Ήταν μια παράσταση με μαύρο χιούμορ και πολύ καλές ερμηνείες από μια ερασιτεχνική ομάδα στην οποία συμμετέχουν.... οι γειτόνισσές μας,  Δέσπου Μαρία, Διακολουκά Γεωργία, Δρίλλια Σία, Κονδύλη Γεωργία, Κόντη Αθηνά, Λουκά Τίνα, Λουκοπούλου Μίνα, Μουστάκα Ελισάβετ, Μπακοπούλου Ρίκα, Μπαλάγκα Φρύνη, Πουλοπούλου Μαρία. Στο μοναδικό ανδρικό ρόλο ο Γεωργίου Σαράντος. Σκηνοθεσία Ευσταθιάδης Νίκος. Σκηνικά: Γιαννάκου Ματούλα.