Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η διανομή των κάδων κομποστοποίησης - Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου σεμινάριο αποτελεσματικής κομποστοποίησης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραλαμβάνουν οι αιτούντες δημότες τους 400 νέους κάδους κομποστοποίησης οικιακών οργανικών απορριμμάτων, δείχνοντας έμπρακτα την μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος Παλλήνης στην προώθηση της Περιβαλλοντικής πολιτικής και της παιδείας των δημοτών.

Η διάθεσή τους ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, καθημερινά, 13:00 με 15:00, από το αμαξοστάσιο του Δήμου Παλλήνης (δίπλα στο κοιμητήριο της ΔΕ Παλλήνης).

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης (Κλειτάρχου και Αριστείδου στο Γέρακα), ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σχετικά με τη χρήση των κάδων και θα δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα.



Να σημειωθεί ότι μετά τη νέα διανομή, το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Παλλήνης θα αριθμεί 1.300 κάδους και θα είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Οι δημότες, εκτός από τους κάδους, παραλαμβάνουν, δοχείο συγκέντρωσης απορριμμάτων, και υγρό κομποστοποίησης.

Η οικιακή κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης την οποία μπορεί να εφαρμόσει καθένας στον χώρο του με την προϋπόθεση να διαθέτει κήπο για να εγκαταστήσει τον ειδικό κάδο. Τα οργανικά απορρίμματα μέσα από μια ειδική διαδικασία μετατρέπονται σε χρήσιμο λίπασμα με διπλό όφελος.

Η ποσότητα σκουπιδιών προς τους Χ.Υ.Τ.Α. είναι πολύ μικρότερη και οι κάδοι στους δρόμους είναι άοσμοι