Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κάποιοι έμειναν στην πατάτα. Ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Ξεκίνησε ως κίνημα της πατάτας. Θυμάστε ήταν τότε που όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Αττικής μοίραζαν πατάτες. Και τότε ο Δήμος Παλλήνης ήταν πρώτος. Απ' αυτόν ξεκίνησε η ιδέα του να έρθουν πιο κοντά παραγωγοί και καταναλωτές, να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να προμηθευτούν προϊόντα καλύτερης ποιότητας, αποκλειστικά Ελληνικά, σε καλύτερες τιμές.

Τότε όλα τα κανάλια έπεσαν πάνω στο "κίνημα της πατάτας". Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όλα έγραφαν ή έλεγαν για το χτύπημα των μεσαζόντων από τους Δήμους. Και μετά σιώπησαν. Το "κίνημα κατά της ακρίβειας" ξεθύμανε. Το εγκατέλειψαν πρώτοι οι Δήμοι και στη συνέχεια και τα κανάλια. Οι Δήμοι έδειξαν πως δεν τους ενδιέφερε πραγματικά, αλλά ήταν όλο ένα τρυκ δημοσιότητας.

Όχι όμως για το Δήμο Παλλήνης που συνεχίζει, φτάνοντας αισίως στην 8η διανομή και προγραμματίζοντας 9η. 
Όχι για το Δήμο Παλλήνης που ανέπτυξε και εφαρμογή (www.marketpallinis.gr), ώστε όλο αυτό να γίνεται οργανωμένα και με διαφάνεια. 

Από τις πατάτες της πρώτης φοράς, σήμερα φτάσαμε να έχουμε πληθώρα προϊόντων, απ' όλη την Ελλάδα. Από τα χειρόγραφα και την ταλαιπωρία της πρώτης φοράς, σήμερα οι παραγγελίες γίνονται οργανωμένα και ηλεκτρονικά και με πρόβλεψη κάθε φορά ώστε να μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα και κάποιοι που δεν έκαναν ηλεκτρονική παραγγελία.

Η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Παλλήνης και η αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους, επέβαλε στους παραγωγούς να δίνουν το 2% των παραγγελιών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συγκεκριμένα για την 8η διανομή δεν έχω να σας πω τίποτα γιατί όλα κύλισαν "ρολόι".
Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου. Η συμβολή των εθελοντών ήταν για μια ακόμη φορά καθοριστική.

Η επόμενη διανομή προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο. Θα ενημερωθείτε με ανακοινώσεις, αλλά αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα το μάθετε και ότι θα μαθαίνεται τα πάντα σχετικά με τις διανομές δεν έχετε παρά να κάνετε εγγραφή μέλους στο www.marketpallinis.gr.