Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Παλλήνης στη «Συμμαχία για την Υγεία - Διατροφή»

Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 η πρώτη συνάντηση κατοίκων και επαγγελματιών Υγείας υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης στο πρόγραμμα «Συμμαχία για την Υγεία - Διατροφή, Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων».

Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από τους 50 Δήμους, επί συνόλου 325 Δήμων Πανελλαδικά, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, που ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα κύκλο εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τον προστατευτικό και θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στην υγεία των πασχόντων με εκφυλιστικές παθήσεις (χοληστερίνη, διαβήτης τύπου II, παχυσαρκία, υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα).

Στο Πρόγραμμα Διατροφικής Παρέμβασης, που περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ διαιτολογική παρακολούθηση για έξι μήνες, θα δοθεί έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση αλλά και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς.

Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, καλωσορίζοντας τους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες Υγείας, σε ένα πρόγραμμα που αφορά στην ευαισθητοποίηση για τη διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής, όχι μόνο των νοσούντων, αλλά όλων.