Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Holy Boom στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Holy Boom".
Είσοδος-Εισφορά 3€

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΛΑΦΗ

Υπόθεση
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν τη νύχτα της Κυριακής των Βαΐων ο δεκαεπτάχρονός Ιγκέ με την παρέα του ανατινάζουν το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της Άντια, καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.

Λίγα Λόγια
Η Μαρία Λάφη κινηματογραφεί την Αθήνα σαν ένα πεδίο μάχης. Και δεν εννοεί κανείς μόνο την φωτοβολίδα που στην αρχή των τίτλων δύο νεαροί θα τοποθετήσουν μέσα σε ένα ταχυδρομικό κουτί, σκορπίζοντας στο δρόμο τα γράμματα μιας κοινωνίας που έτσι κι αλλιώς έχει συνηθίσει στο «χωρίς παραλήπτη». Η φυσική βία, οι συγκρούσεις σώμα με σώμα, ο εκβιασμός και η κακοποίηση δεν λείπουν, αλλά η πραγματική μάχη ξεκινά και τελειώνει στην ανθρώπινη επαφή, στην εμμονή με την οποία οι άνθρωποι φοβούνται τον «άλλο», στον τρόπο με τον οποίο ο «ξένος» είναι πάντα θύμα ή θύτης αλλά ποτέ ένας πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις, στις αναταράξεις που συγκλονίζουν συθέμελα τις δυτικές κοινωνίες, ανέτοιμες από καιρό να γίνουν αυτό που θεωρητικά επιθυμούν: μια κοινή πατρίδα για όλους.

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη
Ηθοποιοί: Νένα Μεντή, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Σάμουελ Ακινόλα, Βάσω Καβαλιεράτου, Ιφιγένεια Τζόλα
Χώρα: Ελλάδα-Κύπρος-Αλβανία
Έτος: 2018
Διάρκεια: 99′
ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ