Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, από τον Δήμο Παλλήνης

O Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης με βάσει το επισυναπτόμενο πρόγραμμα., και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων θα γίνει από τον Εθελοντή Ιατρό Χειρουργό Ορθοπεδικό κο Νικητόπουλο Κωνσταντίνο

Το πρόγραμμα υλοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού αναφορικά με τη νόσο, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικοί παράγοντες για την πρόγνωση της. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα σε προεμμηνοπαυσιακές , καθώς και σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη , έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Πληροφορίες στα τηλ: 2132031604-605-606-610 Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου (Φειδιππίδου 25 Α) Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης.