Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Σχολεία εν δράσει - Εκδήλωση βράβευσης Follow Green 2018

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας) από τις 10.30 έως 13.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις:
  • τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης σε 16 Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή 3900 παιδιών και 200 εκπαιδευτικών, 
  • τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης junior σε 19 Νηπιαγωγεία, με τη συμμετοχή 900 νηπίων και 50 εκπαιδευτικών, 
Τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία συλλέγουν πόντους από την ανακύκλωση έξι υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές/ ηλεκτρονικές συσκευές), ενώ παράλληλα δέχονται και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας http://www.followgreen.gr/pallini/school έως και την 26 Απριλίου 2018.  • Τις δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ηλεκτρικών συσκευών, τηγανελαίου και μπαταριών στα 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
  • Την συμμετοχή όσων σχολείων το επέλεξαν στην πανελλήνια καμπανιά "Let's do it Greece 2018", και ειδικότερα την Εβδομάδα Εθελοντισμού που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου, μέσα στη σχολική μονάδα ή με την υιοθέτηση του γειτονικού πάρκου, πλατείας, παιδικής χαράς, παραρεμάτιας περιοχής, λοφίσκου και γενικότερα πεδίου βιωματικής περιβαλλοντικής δράσης. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας των παραπάνω δράσεων
Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες. Την εκδήλωση Βράβευσης υποστηρίζουν η EMPORIOUM PLAZA η ΕΕΑΑ, η PIZZA SONIC, η Free Recycle, η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ» και η Βίκος, τις οποίες και ευχαριστουμε.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και για να συμμετάσχετε βιωματικά στις παρακάτω δράσεις, στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα:
--στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης,
--στη συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.
--Στην έκθεση φωτογραφίας των περιβαλλοντικών δράσεων