Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 10 έως Τετάρτη 16 Αυγούστου


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 3 - CARS 3
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι.
Διάρκεια: 109 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 10 Αυγούστου
20.50 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Κεραυνός Μακουίν, ξαφνικά μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει, με την ιδέα για πρόωρη συνταξιοδότηση να έχει πέσει στο τραπέζι. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Κρουζ Ραμίρεζ, που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες και ανορθόδοξες ιδέες και μανουβραρίσματα. Και θα αποδείξει τελικά ότι ο αριθμός 95 δεν έχει ακόμα ξοφλήσει, καθώς η μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston θα δοκιμάσει την καρδιά ενός πρωταθλητή.

Από τους δημιουργούς των Ψάχνοντας την Ντόρι και Τα Μυαλά που Κουβαλάς έρχονται φουριόζικα και με τσίτα τα γκάζια τα Αυτοκίνητα 3. Την παραγωγή της ταινίας υπογράφουν τα δύο μεγάλα studio της Disney και της Pixar που μας συστήνουν νέους, αστραφτερούς και καλογυαλισμένους χαρακτήρες, φέρνοντας από την άλλη ξανά στο προσκήνιο παλιούς και αγαπημένους στο κοινό ήρωες. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας κάθεται αναπαυτικά -έχοντας βάλει πρώτα τη ζώνη του- ο Brian Fee (storyboard artist στα Αυτοκίνητα και Αυτοκίνητα 2), ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Kevin Reher (A Bug’s Life) και ο ο θρυλικός πλέον John Lasseter, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο πρώτες ταινίες του franchise. Υπεύθυνος για τη μουσική επένδυση της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Oscar® Randy Newman (Toy Story 3, Aυτοκίνητα).

Στις ελληνικές φωνές της ταινίας πρωταγωνιστεί και πάλι ο Σάκης Ρουβάς, η πολυαγαπημένη φωνή του Κεραυνού από την πρώτη κιόλας ταινία Αυτοκίνητα. Μαζί του επιστρέφουν οι παλιοί γνώριμοι Παύλος Κοντογιαννίδης στον χαρακτηριστικό ρόλο του Μπάρμπα και η Βίκυ Καγιά ως Σάλυ Καρέρα, ενώ για πρώτη φορά θα ακούσουμε τις φωνές των Μάγκι Χαραλαμπίδου ως Δεσποινίς Φρίτερ, του Μιχάλη Κοιλάκου στον ανταγωνιστικό ρόλο του Τζάκσον Στορμ και της Δανάης Σκιάδη ως Κρουζ Ραμίρεζ, μια τρομερής προπονήτριας αγώνων.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ - L’ORA LEGALE
Σκηνοθεσία: Σαλβατόρε Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε.
Πρωταγωνιστούν: Σαλβατόρε Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε.
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή – Τρίτη 21.00 (Μια προβολή)
Τετάρτη 22.45 (Μια προβολή)


Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης και το μόνο πράγμα που δίνει νόημα στη ζωή του είναι η αποταμίευση είναι το νόημα της ζωής. Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα.

Δύσκολα υπάρχει πιο δυνατό τερέν για κωμικούς αυτοσχεδιασμούς ή ανελέητη σάτιρα, από τη ζωή ενός τσιγκούναρου σαν τον Φρανσουά. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μελετημένα μέχρι τελευταίου σεντ, η αποταμίευση είναι ιερό καθήκον και φυσικά η λέξη σπατάλη απλώς δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται - ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται. Είναι δυνατόν ο έρωτας να αλλάξει έναν τέτοιο τύπο που επιπλέον χρησιμοποιεί ως βιτρίνα την καλλιτεχνική του ευαισθησία – είναι βιολιστής- για να περνάει το δικό του; Μάλλον όχι υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και έχει πειστικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές. Η ταινία κυλάει σαν νεράκι με πολλές καταστάσεις να βγαζουν άφθονο γέλιο ενώ η προσπάθεια κατανόησης της ψυχολογίας ενός χαρακτήρα σαν αυτόν, προσδίδει μια σχετική δραματουργική διάσταση πέρα από τον επιφανειακό χαρακτήρα της φαρσοκωμωδίας. Ο Μπουν οργιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του απαιτητικού ρόλου του που είναι πολύ δυσκολότερος από ότι δείχνει με μια πρώτη ματιά. Το να καταφέρει να κάνει εντέλει συμπαθητικό – αλλά και με κάποιο σχετικό συναισθηματικό εκβιασμό από πλευράς σκηνοθέτη στο τελευταίο εικοσάλεπτο- έναν τέτοιο αντιήρωα, είναι σίγουρα μια προσωπική του επιτυχία και δείχνει το υψηλό υποκριτικό του επίπεδο.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - THE ONLY LIVING BOY IN NEW YORK
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ.
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζεφ Μπρίτζες, Κάλουμ Τέρνερ.
Διάρκεια: 88 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Τρίτη 22.45 (Μια προβολή)


Ο Τόμας Γουέμπ, παιδί ευκατάστατης οικογένειας Νεοϋορκέζων που μόλις έχει τελειώσει το κολέγιο, ζει μόνος σε μια λαϊκή γειτονιά, ένας νεαρός μποέμ που ψάχνει τη θέση του στον κόσμο. Ο νέος του γείτονας, ένας ηλικιωμένος και μάλλον αλκοολικός τύπος που του συστήνεται ως συγγραφέας, θα γίνει ο καταλύτης αυτής της αναζήτησης. Μαζί του θα κατεβάσει άπειρες σοφίες για τη ζωή αλλά και αμέτρητες ποσότητες ουίσκι. Ο κόσμος του Τόμας όμως θα κλονιστεί συθέμελα όταν ανακαλύπτει ότι ο μεγαλοεκδότης πατέρας του απατά τη (νευρωτική) μητέρα του με μια πανέμορφη και νεότερη βοηθό του. Και αυτή η ανακάλυψη θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των καταιγιστικών ανατροπών της ζωής του νεαρού ήρωα αφού όλα όσα γνώριζε για τη ζωή και την οικογένεια, πρόκειται να αλλάξουν.

Μια φαινομενικά κοινότυπη ιστορία αναζήτησης (αντρικής) ταυτότητας εξελίσσεται σταδιακά σε αναζήτηση ενός πολύ ευρύτερου σχήματος ζωής καθώς οι χαρακτήρες που διαβαίνουν τη ζωή του Τόμας μοιάζουν με ζωντανά κομμάτια παζλ που κάποιο αόρατο χέρι κινεί με τρόπο ανεξήγητο μέχρι να βρουν τη θέση που τους αναλογεί, όχι χωρίς πόνο και ψυχικές απώλειες.

Το μόνο ζωντανό αγόρι της Νέας Υόρκης έρχεται από το ομότιτλο κλασικό τραγούδι των Simon & Garfunkel, να εξερευνήσει τη μοναξιά της μεγαλούπολης, προορισμένο τελικά να λάμψει… Ιδανικός διαβάτης του Μανχάταν, ένας πανύψηλος νεαρός «θεός» που διεκδικεί με υπέρμετρο εγώ ό,τι θεωρεί ότι βρίσκεται στα πόδια του για να το κατακτήσει, ο Τόμας βρίσκει τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο και την ψηλόλιγνη κορμοστασιά του Βρετανού Κάλουμ Τέρνερ που δίνει τον καλύτερο εαυτό του απέναντι στο ιερό τέρας που λέγεται Τζεφ Μπρίτζες ως αλκοολικό διανοούμενο μέντορά του. Δίπλα τους η Κέιτ Μπέκινσειλ ερμηνεύει την μοιραία ερωμένη με δύναμη και ευαισθησία ταυτόχρονα αλλά και με μυστήριο και επιτηδευμένα ψυχρή αλλοφερμένη προφορά.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ - THE BABY BOSS
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκαρθ.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τετάρτη 16 Αυγούστου
20.50 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα. Μία εξωφρενική περιπέτεια ξεκινά και κορυφώνεται με μια επική μάχη ανάμεσα σε κουτάβια και μωρά. Εμπνευσμένο από το εικονογραφημένο best seller της Μάρλα Φρέιζι, αυτή η ξεκαρδιστική κωμωδία είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες.

Η ταινία είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί από μεγάλους και μικρούς γιατί καταφέρνει να μεταφέρει ρεαλιστικά την δυναμική που έχει κάθε μέλος μιας οικογένειας ξεχωριστά. Προφανώς, πολλές καταστάσεις μεγαλοποιούνται προκειμένου να επέλθει το κωμικό στοιχείο, αλλά η ουσία βρίσκεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους, στους γονείς μεταξύ τους, και, φυσικά, ανάμεσα στα αδέλφια. Τα παιδιά θα αγαπήσουν την ταινία γιατί θα ταυτιστούν με το αδελφικό rollercoaster συναισθημάτων, ενώ οι μεγάλοι θα απολαύσουν κάποια πιο… ψαγμένα αστεία, που τα παιδιά πιθανόν δεν θα αντιληφτούν. Στην καρδιά της ταινίας είναι μια ιστορία για μια οικογένεια, τους γονείς που αγαπάνε τα παιδιά τους και τον κόσμο που όλοι μαζί δημιουργούν.