Τρίτη 23 Μαΐου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 25 έως Τετάρτη 31 Μαΐου


ALIEN: COVENANT
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ.
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη 21.30 (Μία προβολή)
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 22.30 (Μία προβολή)


Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant που μεταφέρει 2000 εποίκους, νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ (Μάικλ Φασμπέντερ), επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

Τρομαχτικό, σκοτεινό και πεσιμιστικό, το σίκουελ του «Προμηθέα» - και πραγματικό πρίκουελ του αρχικού «Alien»- παρουσιάζει την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου να συναντήσει το Θεό του. Ο Σκοτ κάνει την ιδεολογική ρελάνς εδώ και παρουσιάζει ένα τίγκα στο σασπένς και τις σκηνές τρόμου φουτουριστικό θρίλερ, που όμως φιλοσοφικά βρίσκεται περισσότερο κοντά στο πνεύμα του «Μπλέιντ Ράνερ» παρά σε κείνο της μυθολογίας του «Alien». Για να το πετύχει αυτό ο βρετανός σκηνοθέτης, δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ανδροειδές του Μάικλ Φασμπέντερ (τον οποίο παρακολουθούμε στο διπλό ρόλο του παλιού Ντέιβιντ και του νέου εξελιγμένου μοντέλου της αποστολής του «Covenant») που αντλεί απευθείας έμπνευση από τον Ρούτγκερ Χάουερ του «Μπλέιντ Ράνερ» και ξεκινάει τη σφαγή των ανθρώπινου πληρώματος με δύο τελετουργικούς φόνους στην πρώτη επαφή με τον «παραδεισένιο» πλανήτη, από αίτια όχι απλώς αόρατα αλλά σχεδόν ακατανόητα από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για μια απλή επισήμανση της θνητότητας τους αλλά και της αδυναμίας να «δουν» αυτό που τους ξεπερνάει καθώς η γνώση του ανθρώπου για το άγνωστο βρίσκεται ακόμη σε «νηπιακή» φάση. Το στόρι κυλάει σαν ρυάκι με τον Σκοτ σαν έτοιμος από καιρό να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να κάνει θαύματα με την κάμερα, κλείνοντας αρκετές φορές το μάτι στους φαν της σειράς που θα ανακαλύψουν εξαίσια κοπιαρίσματα σκηνών της ταινίας του 1979 – από την πρώτη εμφάνιση του πληρώματος με φανελάκια vintage μέχρι την τελική σκηνή- ενώ η στιβαρή αφήγηση του (ένα ποτ πουρί κλειστοφοβίας, σπλάτερ, δράματος και ευφυίας) δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
THE BABY BOSS
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκαρθ.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
20.45 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα. Μία εξωφρενική περιπέτεια ξεκινά και κορυφώνεται με μια επική μάχη ανάμεσα σε κουτάβια και μωρά. Εμπνευσμένο από το εικονογραφημένο best seller της Μάρλα Φρέιζι, αυτή η ξεκαρδιστική κωμωδία είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες.

Η ταινία είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί από μεγάλους και μικρούς γιατί καταφέρνει να μεταφέρει ρεαλιστικά την δυναμική που έχει κάθε μέλος μιας οικογένειας ξεχωριστά. Προφανώς, πολλές καταστάσεις μεγαλοποιούνται προκειμένου να επέλθει το κωμικό στοιχείο, αλλά η ουσία βρίσκεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους, στους γονείς μεταξύ τους, και, φυσικά, ανάμεσα στα αδέλφια. Τα παιδιά θα αγαπήσουν την ταινία γιατί θα ταυτιστούν με το αδελφικό rollercoaster συναισθημάτων, ενώ οι μεγάλοι θα απολαύσουν κάποια πιο… ψαγμένα αστεία, που τα παιδιά πιθανόν δεν θα αντιληφτούν. Στην καρδιά της ταινίας είναι μια ιστορία για μια οικογένεια, τους γονείς που αγαπάνε τα παιδιά τους και τον κόσμο που όλοι μαζί δημιουργούν.