Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Υποδοχή της φλόγας της 9ης λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ

Κείμενο και video από τον Βασίλη Δημητριάδη

Με μια λαμπρή τελετή μπροστά στο Δημαρχείο στο Γέρακα, ξεκίνησε το διήμερο των εκδηλώσεων στα πλαίσια της 9ης Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.(Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Παλλήνης. Ο Δήμαρχος, η Φιλαρμονική, η Παιδική χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, η ομάδα παραδοσιακών χορών της Διασχολική; Ομάδα; Δήμου Παλλήνης,το Λύκειο Ελληνίδων, το Κέντρο Διατήρησης και Διάδοσης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού «ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ», υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους που μεταφέρουν τη φλόγα του εθελοντισμού και της ανθρωπιάς ανά την Ελλάδα. Η εκδηλώσεις κατέληξαν με λαμπαδηδρομία από το Δημαρχείο μέχρι την πλατεία Μακεδονίας, όπου η πομπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο, μοίρασε ενημερωτικό υλικό.

Μεγάλη τιμή για το Δήμο μας, αποτελεί η επίσημη πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας να καλέσει τη Φιλαρμονική του Δήμου Παλλήνης, καθώς και την παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, να καλύψουν την τελική κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στις δημοτικές ενότητες Παλλήνης και Ανθούσας την επόμενη μέρα Σάββατο 22/10/2011.

Στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης στο χώρο του Οινοποιείου Πέτρου και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν η παιδική χορωδία Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, η Διασχολική Ομάδα χορού Δήμου Παλλήνης και το Κέντρο Διατήρησης και Διάδοσης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, «ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ».

Στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσας, με συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και με παραδοσιακούς χορούς από την Διασχολική Ομάδα Δήμου Παλλήνης και το Κέντρο Διατήρησης και Διάδοσης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού «ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ».

Πέρα από την λαμπαδηδρομία και τον ανθρωπιστικό σκοπό της, την αιμοδοσία, που θα πρέπει όλοι να ενστερνιστούμε, αφού όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε έχουμε βρεθεί είτε μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη να χρειαστούμε αίμα, το οποίο κάποιοι συνάνθρωποι μας προσέφεραν μαζί με την αγάπη τους, θα πρέπει να σταθούμε και στα παιδιά των χορωδιών του Δήμου μας, σε εκείνους τους ανθρώπους που δούλεψαν γι αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, στα χορευτικά συγκροτήματα τα οποία μας εντυπωσίασαν και μας έκαναν υπερήφανους για τον Δήμο μας, όλο το Δήμο μας από άκρη σε άκρη.

Κάτω από τον Δήμο Παλλήνης δεν ενώθηκαν μόνο πολιτικά ή διοικητικά κάποιες δημοτικές ενότητες. Ενώθηκαν, ισχυροποιήθηκαν και γιγαντώθηκαν τρεις μέχρι πρότινος ξεχωριστές πολιτιστικές οντότητες που ενώ υπήρχαν, δεν τις γνωρίζαμε και οι οποίες έκαναν πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ τον δήμο μας και πολιτιστικά! Συγχαρητήρια λοιπόν και περιμένουμε τις επόμενες συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις, για να τους ξανά χειροκροτήσουμε.


Γέρακας: Υποδοχή φλόγας της 9ης λαμπαδηδρομίας... by DimitrisKarras


Παλλήνη: Υποδοχή φλόγας της 9ης λαμπαδηδρομίας... by DimitrisKarras


Ανθούσα: Εκδηλώσεις υποδοχής φλόγας της 9ης... by DimitrisKarras