Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δήμος Παλλήνης με έδρα το Γέρακα

Δήμος Παλλήνης με έδρα το Γέρακα και τη συμμετοχή της Κοινότητας Ανθούσας, είναι η πρόταση του ΥΠΕΣ στα πλαίσια του Καλλικράτη που ανακοινώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δείτε:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες-σες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, συμπολίτες-σες του νέου Δήμου ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Η υλοποίηση της από χρόνια αναγκαίας διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας γίνεται πραγματικότητα με μία ιστορική απόφαση της Κυβέρνησης για το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

H δημοσιοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» βρίσκει την Κοινωνία μας και τις μέχρι σήμερα ξεχωριστές πόλεις μας, σε φάση πλήρους ανάπτυξης και αντιμετώπισης των κοινών ή ομοειδών προβλημάτων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον χωροταξικό σχεδιασμό, το περιβάλλον, την κατασκευή έργων υποδομής αναγκαίων για την αναβάθμιση και τη διασφάλιση ποιότητας ζωής υψηλού επιπέδου για όλους.

Το γραφειοκρατικό Κράτος και οι δομές του, που σήμερα καταδυναστεύουν κάθε πολίτη και είναι εμπόδιο σε κάθε σημαντική ή ακόμη και απλή καθημερινή του επιδίωξη, αποτελεί παρελθόν και μέσα από μία επαναστατική αλλαγή, αντικαθίσταται από μία εντελώς νέα διοικητική δομή που σκοπό και προορισμό θα έχει τη λειτουργία της κάθε βαθμίδας διοίκησης του Κράτους για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών του πολίτη χωρίς να τον ταλαιπωρεί.

Με την ενοποίηση των δυνάμεών μας μέσα από το κορυφαίο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τη δημιουργία του νέου ισχυρού Δήμου είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε την ταχύτερη ανάπτυξη, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, την εξασφάλιση και τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν.

Ως Δήμαρχος Γέρακα, σέβομαι την εντολή που μου έδωσαν οι δημότες μου το 2006 και θα την τιμήσω στο ακέραιο.

Χαιρετίζω με απερίφραστη ικανοποίηση τη δημιουργία του νέου μας Δήμου και δηλώνω ότι είμαι εδώ για να στηρίξω συνολικά, με όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, το μεγάλο εγχείρημα για τη μετεξέλιξη του Κράτους μας και της αυτοδιοίκησης σε μία σύγχρονη διοίκηση που θα σέβεται και θα υπηρετεί πραγματικά τον πολίτη σε όλες του τις ανάγκες.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με πνεύμα συνεργασίας, ως μέλη της ίδιας Κοινωνίας και κάτοικοι μιας καινούργιας και ενιαίας πόλης, μακριά από κάθε είδους ανούσιες αντιπαλότητες και τοπικιστικές αντιλήψεις αλλά και με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις θα συνεχίσουμε με επιτυχία την πορεία μας και θα πορευτούμε με ελπίδα και σιγουριά, σε νέες λεωφόρους δημιουργίας και ανάπτυξης για τον τόπο μας και τους πολίτες του.

Με εκτίμηση

Θανάσης Ζούτσος

Δήμαρχος Γέρακα

Μέλος Δ.Σ.-Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α

Ολοκληρώνοντας την σημερινή μου ανάρτηση και από μια πρώτη ανάγνωση της πρότασης έχω να κάνω μια παρατήρηση αρχικά: Δεν περίμενα ότι τα Γλυκά Νερά που έχουν την ίδια κοινωνική σύνθεση με 'μας και παρεμφερή ζητήματα προς αντιμετώπιση δεν θα αποτελούν κομμάτι του Νέου Δήμου. Περισσότερα που ίσως προκύψουν από πληρέστερη ανάγνωση θα τα θέσω στη διαβούλευση.