Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - από Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Μαΐου


ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 8
THE FATE OF THE FURIOUS
Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι.
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Σαρλίζ Θερόν, Τζέισον Στέιθαμ.
Διάρκεια: 136 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Δευτέρα & Τρίτη 21.00 (Μία προβολή)
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Τετάρτη
22.30 (Μία προβολή)


Στην όγδοη ταινία της πολύ πετυχημένης σειράς ταινιών Fast & Furious η παρέα, μετά το γάμο του Ντομ (Βιν Ντίζελ) και της Λέτι (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν (Πολ Γουόκερ) και της Μία (Τζορντάνα Μπρούστερ), προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σίφερ (Σαρλίζ Θερόν), μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα (με επικεφαλής τον Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία) μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς.

Στο καστ εκτός του πυρήνα της οικογένειας και των Κερτ Ράσελ, Τζέισον Στέιθαμ, Έλσα Πατάκι και Νάταλι Εμάνουελ (σημαντικές προσθήκες από τα προηγούμενα) αυτή τη φορά θα δούμε και τη Σαρλίζ Θερόν, που υποδύεται την πρώτη κακιά στη σειρά ταινιών Fast & Furious, και είναι εκείνη που ξεμυαλίζει (;;;) τον Ντομ, βγάζοντας νέες πτυχές στο χαρακτήρα του, αλλά την Έλεν Μίρεν στο ρόλο της μητέρας του Ντέκαρντ (Τζέισον Στέιθαμ) και τον Σκοτ Ίστγουντ ως τον προστατευόμενο του κυρίου Κανένα (Κερτ Ράσελ).

Μοναδική δράση, χαρακτηριστικό χιούμορ και πολλά και ακριβά δίτροχα και τετράτροχα (Dodge, Ford, Chevy, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Toyota, Subaru, ένα αξίας $2.000.000 Nissan, αλλά και Ducatis, Harley Davidsons, KTM’s Confederate…) με τον Spiro Razatos να συντονίζει τις σκηνές καταδιώξεων. Να τι είναι το Fast & Furious 8.

Και το σημαντικότερο… Για πρώτη φορά από την εποχή του Αμερικανικού εμπάργκο (1963), η ταινία αυτή πραγματοποιεί γυρίσματα στην ΚΟΥΒΑ. Μια πρωτιά για την οποία κοπίασε πολύ η παραγωγή, αλλά η δημοφιλία της σειράς αυτής των ταινιών ήταν εκείνη που κυριολεκτικά άνοιξε τα σύνορα. Εκτός, όμως, της Κούβας, γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Ισλανδία (για τέσσερις βδομάδες-με χαρακτηριστική τη σκηνή καταδίωξης 16 οχημάτων, άπειρων εκρηκτικών κι ενός… υποβρυχίου), αλλά και στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη (η πόλη που είναι συνώνυμη του Fast & Furious) και το Τσιντσινάτι.

ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ
SMURFS: THS LOST VILLAGE
Σκηνοθεσία: Χαλ Άσμπουρι.
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Τετάρτη
20.30 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», μόνο κινούμενα σχέδια πλέον, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο - γεμάτο μαγικά πλάσματα - Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία.



Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια εμφανίζονται στην πρώτη αποκλειστικά κινουμένων σχεδίων ταινία, βασισμένη στο κλασικό έργο του δημιουργού τους Peyo για να περιπλανηθούν σε ολοκαίνουριους κόσμους και να βρουν αναπάντεχους συμμάχους που θα τους αλλάξουν τη ζωή για πάντα. Σπαρταριστά αστεία, συναρπαστική και γεμάτη μηνύματα, η ταινία είναι ένα απολαυστικό ταξίδι για τους μεγάλους, που θα συγκινηθούν με τις αναφορές στην κουλτούρα των Στρουμφ αλλά και για τους μικρούς που θα παρασυρθούν από την ανεπιτήδευτη και αξιαγάπητη φύση των κατοίκων του Στρουμφοχωριού και όχι μόνο…