Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Mεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Παλλήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία - Πρόσκληση Ζωής του Δήμου Παλλήνης, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο του Δήμου, καθώς συμμετείχαν πολλοί νέοι δημότες - και όχι μόνο - που με τη συγκινητική προσφορά τους, έστειλαν στην πόλη μας το μήνυμα της Αλληλεγγύης:

«Μην επαναπαύεστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σ' εσάς. Σε πέντε λεπτά… σώζετε μια ζωή»

Στην Εθελοντική Αιμοδοσία παρέστη και ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το προσωπικό του Δήμου Παλλήνης και τους εργαζόμενους της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός, προσφορά Ζωής, πράξη Ανθρωπιάς. Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται. Προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο.

Στόχος του Δήμου Παλλήνης είναι η αναβάθμιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και εν προκειμένω με την εθελοντική αιμοδοσία, στόχος είναι να καλυφθούν στο μεγαλύτερο βαθμό οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας.

Η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του τμήματος Δημόσιας υγείας του Δήμου Παλλήνης και τη συμπαράσταση των συλλόγων:
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρακα "Η ΠΗΓΗ" 
  • Σύλλογος Γυναικών Γέρακα «Η Εργάνη» 
  • Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα 
  • Αθλητικός όμιλος Νηρέας Γέρακα(τμήματα κολύμβησης-Πόλο) 
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και σύλλογος διδασκόντων 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα 
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης προγραμματίζει και άλλες εθελοντικές αιμοδοσίες - σε τακτά χρονικά διαστήματα - και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Η αιμοδοσία είναι εντελώς ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας