Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Με κάλαντα και παραδόσεις απ' όλη την Ελλάδα, γέμισε το Πολιτιστικό

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση παρακολούθησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης στο Γέρακα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Η πρωτοεμφανιζόμενη 40μελής χορωδία Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του ΚΑΠΗ Γέρακα, τραγούδησε άψογα, κάλαντα από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.

Οι αφηγήσεις τόσο της ηθοποιού Εύας Καμπίτση όσο και της κας Κατερίνας Καλαϊτζή, μετέφεραν στην αίθουσα έθιμα και παραδόσεις που αρκετοί δεν ήξεραν και κάποιοι άλλοι ξανάκουσαν. Η απόδοση κειμένων Παπαδιαμάντη και Κόντογλου εντυπωσίασε.

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Παλλήνης, παρουσίασε το χορό του Αϊ Βασίλη Φαράσων Καππαδοκίας, έναν χορό με κεριά που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ψυχή της εκδήλωσης ο Ηλίας Γιουρούκος. Ο δημιουργός και δάσκαλος της χορωδίας του ΚΑΠΗ Γέρακα, πρωτοψάλτης με ξεχωριστές γνώσεις στην Ελληνική Παραδοσιακή μουσική.

Στο φουαγιέ του πολιτιστικού υπήρχε bazaar με έργα από τα εικαστικά τμήματα του Δήμου Παλλήνης. Τα έσοδα του bazaar διατέθηκαν για την αγορά σόμπας για οικογένεια που την είχε ανάγκη.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση σε video ή να επιλέξετε το κομμάτι που θέλετε