Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Η διακοπή του καπνίσματος και η χρήση αντιβιοτικών ήταν τα θέματα ημερίδας του Δήμου Παλλήνης

Με την πεποίθηση ότι μια ενημερωτική εκδήλωση μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της γνώσης για πρόληψη της υγείας γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, τις σύγχρονες εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα, αλλά και τις πρακτικές οδηγίες για τη διακοπή καπνίσματος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, την περασμένη Τετάρτη, στο Οινοποιείο Πέτρου.

Την επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία πρόληψης για τα θέματα της Υγείας των πολιτών, ενώ προϊδέασε και για τη συνέχιση των ενημερώσεων με ανάλογες Ημερίδες στο προσεχές μέλλον.

Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν δύο πολύ σημαντικά θέματα, που απασχολούν τους περισσότερους από μας:

Στο πρώτο θέμα της Ημερίδας ενημέρωσης για πρακτικά θέματα προληπτικής ιατρικής, με τίτλο «Πρακτικές οδηγίες διακοπής καπνίσματος», μίλησε η κα. Αικατερίνη Οικονόμου, Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, συνεργάτης του Δ.Θ.Κ.Α. «Υγεία», σοκάροντας στην έναρξη της ομιλίας της το κοινό, αφού παρέθεσε ένα τραγικό στατιστικό στοιχείο: 6 εκατ. άνθρωποι, πεθαίνουν κάθε χρόνο από το κάπνισμα.



Στο δεύτερο θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο: «Ο Έλληνας, τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά», μίλησε η κα Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής Δ.Θ.Κ.Α. «Υγεία», η οποία παρουσίασε τις κύριες ομάδες των αντιβιοτικών και τις καλύψεις που προσφέρουν από απλές ιώσεις έως και βαρύτερες ασθένειες. Η κα.Γιαμαρέλλου μίλησε για την ορθολογική συνταγογραφία των αντιβιοτικών, αλλά και την ερμηνεία του αντιβιογράμματος, όπως και τον τρόπο επιλογής αντιβιοτικών στις διάφορες λοιμώξεις – κοινά κρυολογήματα.



Ο Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσει της Ενημερωτικές Ημερίδες που προάγουν την πρόληψη της Υγείας.