Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ψεκασμένη... επιμήκυνση

► Είναι πολύς ο καιρός που έχω να γράψω «επιμήκυνση» και αυτό όχι γιατί δεν μου δόθηκαν αφορμές, αλλά γιατί, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, δεν προλαβαίνω. Βλέπετε δεν είμαι ούτε συνταξιούχος, ούτε αργόμισθος.

► Διαβάζοντας από ‘δω κι από κει έχω καταλήξει τελεσιδίκως. ΝΑΙ! Μας ψεκάζουν, και μάλιστα κάποιοι την ώρα του ψεκασμού έπαιρναν βαθιές ανάσες και ρούφηξαν περισσότερο. Δεν εξηγείται αλλιώς όλο αυτό που ζούμε διαδικτυακά.

► Καλοκαίρι λοιπόν με έναν ιδιαίτερα έντονο Ιούλιο. Με 4 έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και 2 τακτικές, με 7 Δημόσιες συναντήσεις του Δημάρχου με τους κατοίκους, με Ανθουσιώτικα του Πολιτιστισμού αλλά και του Johnnie, με απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, με κλείσιμο του Δήμου, με κάδους γεμάτους σκουπίδια, και τέλος με το χειρότερο απ’ όλα την απώλεια του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Βελιώτη. Δεν ξέρω αν ξέχασα τίποτα αλλά και μόνο από αυτά που περιγράφω καταλαβαίνετε ότι η ένταση ήταν μεγάλη.

► Και βέβαια μπορεί τώρα που μπήκε ο Αύγουστος όλο το παραπάνω για μας να πέρασε, αλλά για όσους έχασαν τη δουλειά τους τώρα αρχίζει η «ένταση». Και κανείς δεν θέλει να χάνονται θέσεις εργασίας. Προσωπικά, αν και υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα με 1.500.000 ανέργους εξ’ αιτίας της κρίσης, έχω ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της κινητικότητας και όχι των απολύσεων.

► Όσο και αν με προκαλέσετε, γιατί αυτό θα κάνετε, δεν πρόκειται να μπω στο τριπάκι της αντιπαράθεσης μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων αν και μάλλον κερδισμένος θα έβγαινα αφού το 60% των Ελλήνων είναι υπέρ των απολύσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Εγώ δεν είμαι!

► Θα πω όμως σε σας αγαπητοί μου που αντιμετωπίζετε τα πάντα με την αλαζονεία του ότι όλοι σας χρωστάμε, πως γίνονται οι απολύσεις στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η Παρασκευή λοιπόν για να ξέρετε είναι η κρίσιμη ημέρα. Είναι η ημέρα που ο διπλανός σου στο λογιστήριο, στον πάγκο, στην αποθήκη, θα πει γεια και δεν θα ξανάρθει τη Δευτέρα. Έτσι απλά! Έτσι σύντομα! Έτσι, χωρίς κλάματα, χωρίς ψηφίσματα, χωρίς έκτακτες συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που εσείς λοιδορήσατε. Και οι υπόλοιποι με την ανασφάλεια για το πότε θα έρθει η σειρά τους. Θα είναι την άλλη Παρασκευή; Για να μην είναι ας κάτσω και δυό ώρες παραπάνω χωρίς υπερωρία, ας εντατικοποιήσω και τους ρυθμούς μου μπας και σωθώ. Έτσι, ένας από δώ, δύο από κει, διακόσιοι παραπέρα έφτασαν το 1.500.000. ΑΚΛΑΦΤΟΙ! 

► Παρακαλώ αν είναι να μου την «πέσετε» μη μου απαντήσετε με τσιτάτα περί «κατοχικής κυβέρνησης» που πρέπει να πέσει και διάφορες τέτοιες ελληνολεβεντιές που περιγράφουν τη διεθνή συνωμοσία εναντίον των Ελλήνων και την εξέγερση που έπρεπε να ξεκινήσει από το Δήμο Παλλήνης. Κάτι που να έχει να κάνει με την πραγματικότητα παρακαλώ, αν πιστεύετε ότι είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφω παραπάνω.

► Να προσέχετε μόνο εσείς οι διαδικτυακοί επαναστάτες γιατί η Χρυσή Αυγή καραδοκεί. Και απέκτησε και Δούρειο Ίππο στη διαδικτυακή γειτονιά μας. Σιγά, σιγά θα το καταλάβετε όλοι.

► Παρεμπιπτόντως το διάβασα κι αυτό. «Μη μας λέτε για πεζοδρόμια, μη φτιάχνετε πεζοδρόμια αφού δεν αντιστέκεστε στην κατοχική κυβέρνηση». Μήπως να μη φτιάχναμε και τις βλάβες του νερού, μήπως να μη μαζεύαμε και σκουπίδια μήπως… μήπως…

► Θυμάστε βέβαια όλοι το χαμό που έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Λαοθάλασσες έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Πάνε οι συγκεντρώσεις, πάνε οι διαμαρτυρίες, πάνε οι συμπαραστάσεις. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ επαναλαμβάνω. Τόσο επιφανειακοί είμαστε.

► Προφανώς και δεν θα βρεθεί 'Ελληνας να πει ότι όλα είχαν καλώς με την ΕΡΤ. Το πάρτυ έπρεπε να τελειώσει. Ποιο πάρτυ; Το πάρτυ που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας και που όλοι μας ανεχόμασταν. Των ακριβοπληρωμένων παραγωγών, τον υψηλόμισθων και μη που πληρώνονταν χωρίς να πατάνε ποτέ και άλλα. Και βέβαια δεν φταίνε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αυτοί των 1.000 ευρώ. Μόνο που αυτοί θα την πληρώσουν στο τέλος. Αλλά με «μαύρο»; Τι μεγαλειώδους έμπνευσης χειρισμός ήταν αυτός;

► Το έγραψα και θα το ξαναγράψω. Όταν ο Δήμαρχος καλεί τους κατοίκους, αρέσει δεν αρέσει, σημαίνει ότι δεν τους φοβάται. Σημαίνει ότι έχει το σθένος να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει εδώ είμαι. Έχω έργο και δεν κρύβομαι. Βέβαια άλλοι κρύφτηκαν. Αφού έβγαλαν λίβελους με σωρεία ψεμάτων και περίσσιο θράσος για την υπόθεση της REDS, δεν εμφανίστηκαν πουθενά. Σε καμία από τις 7 συγκεντρώσεις. Σας το διαβεβαιώ γιατί ήμουν σε όλες. Μόνο με το μελάνι. Σουπιά νομίζω ότι το λένε αυτό το …

► Και το έργο, πιστέψτε με, είναι τεράστιο και εξελίσσεται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

► Πάντως αυτή την έκφραση, αυτό το πομπώδες στο λόγο σαν να λές κάτι σημαντικό ενώ δεν λές τίποτα, αυτή την ικανότητα να λες προφανή ψέματα, το πλεονέκτημα του να παρουσιάζεις το άσπρο μαύρο, μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Τι ασχολείσαι με την πολιτική. Να σε γνωρίσω στην Ασπασία θα αξιοποιηθείς και θα είσαι και πετυχημένος. Γιατί στο άλλο απέτυχες.

► Υπήρξε και κάποιος που ήρθε να κηρύξει το λόγο της επανάστασης και τον έκραξε ο κόσμος. Ναι το ζήσαμε κι αυτό.

► Προς τον φίλο μου κάτοικο, που πριν ξεκινήσει η συζήτηση θέματος ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο, μου είπε «τώρα θα σε δούμε» έχω να πω πως δεν έχω καμία αγωνία να αποδείξω το οτιδήποτε σε κανέναν και ότι δεν θα έπρεπε να περιμένει να με «δει τώρα», μιας και ευτυχώς ή δυστυχώς, γνωριζόμαστε πάνω από 30 χρόνια. Επίσης για να μην έχει απορία, την εισήγηση του δημάρχου θα ψήφιζα ακόμη και αν δεν συμφωνούσαν οι κάτοικοι. Βλέπετε το πολιτικό κόστος με αφήνει αδιάφορο.

► Με αφορμή την εξόδιο ακολουθία για το Δημήτρη Βελιώτη, στον ηλεκτρονικό ΝΕΟΛΟΓΟ υπήρξε κείμενο (δείτε το), που μεταξύ άλλων έλεγε «…και Σπύρος Κωνσταντάς με τον τελευταίο εν είδει ….αίτησης συγχώρεσης να εκφωνεί επικήδειο στον άνθρωπο που στις 4 Απριλίου 2011 διέγραψε από τον συνδυασμό του, για «έλλειψη ευπρέπειας προς το πρόσωπο τού επικεφαλής της παράταξης…» το οποίο αναπαρήγαγα μέσω facebook. Εκεί λοιπόν υπήρξαν φίλοι που θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να γραφτεί αυτό το σχόλιο. Ο ίδιος δε ο κ. Κωνσταντάς σχολίασε με το λακωνικό «ΝΤΡΟΠΗ!!»

► Οφείλω λοιπόν αφενός να διευκρινίσω (κάντε κλικ) και αφού έχετε δει τη διευκρίνιση που όπως βλέπετε δεν έχει τίποτα δικό μου, να αναρωτηθώ μαζί με σας σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί το ΝΤΡΟΠΗ;

► Είναι η δεύτερη φορά που κάποιοι ξεπερνούν τα όρια. Την πρώτη είχε να κάνει με τη δουλειά μου. Πριν από λίγο καιρό με είπαν κλέφτη και ότι τα παίρνω από το Δήμο. Με ψέματα, και με χτυπήματα τέτοια νομίζετε ότι θα σταματήσω να γράφω; Δυστυχώς είκοσι χρόνια στο Δήμο και τριάντα στα κοινά, τέτοιες συμπεριφορές δεν έχω ξανασυναντήσει. Συμπεριφορές που δεν σταματούν πουθενά. Που δεν σέβονται τίποτα. Που λένε εύκολα το οποιοδήποτε ψέμα προκειμένου να βλάψουν τον αντίπαλο, όχι πολιτικά, αλλά προσωπικά. Και δεν συμβαίνει μόνο με μένα. Το κάνουν με όποιον τους χαλάει τα σχέδια. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι άλλο θα σκαρφιστούν; Πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν;

► Και επειδή έχετε αρχίσει να παίζετε και με τον έναν χρόνο (2009) που είχα έμμισθη θέση από τα 30 συνολικά χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, ψάξτε γύρω σας, κοιταχτείτε στους καθρέφτες σας, κάντε το sortάρισμα και όταν φτάσετε σε μένα που είμαι στον πάτο της λίστας μπορεί και ν’ ασχοληθώ.

► Έρχεται κι ο Σεπτέμβριος. Με 8-9 μήνες να απομένουν μέχρι τις Δημοτικές. Επίδοξοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και θα προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να αδράξουν μια στιγμή δημοσιότητας. Και δεν είναι κακό αυτό, όταν μάλιστα τηρούνται και κάποιοι κανόνες πολιτικού πολιτισμού.

► Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν τα πιο ευφάνταστα ψέματα, χωρίς φραγμό και όριο. Εδώ αναγνώστη μου έρχεται ο δικός σου ρόλος. Εσύ πρέπει να τους καταδικάσεις και να μη τρέχεις να διαβάσεις οτιδήποτε και κυρίως να μην πιστεύεις οτιδήποτε, αφού ξέρεις εκ των πρότερων ότι αυτός που το γράφει δεν είναι αξιόπιστος.

► Και αναλογίσου αγαπητέ αναγνώστη ότι οι επίδοξοι διεκδικητές - συνδυασμοί μέχρι στιγμής είναι οκτώ πέραν αυτού του Δημάρχου. Όχι δεν θα σας τους πω τώρα, γιατί δεν πιστεύω ότι θα καταλήξουν οκτώ. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές συγχωνεύσεις και όπως και στις Τράπεζες ίσως έχουμε και χωρισμούς σε good και bad.

► Με όλο αυτό το προεκλογικό σκηνικό που πάει να στηθεί, το ότι εγώ συμπονώ τον Τάκη είναι λογικό;

Η αποχέτευση στο Γέρακα δεν σταμάτησε όπως εντέχνως διαδίδουν κάποιοι που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό. Μάλιστα λένε πως τους είπε ο εργολάβος ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά. Παραμύθια της Χαλιμάς. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο και συνεχίζεται κανονικά. Οι κύριοι αυτοί ας ψάξουν για άλλο ψέμα να θίξουν το Δήμο.

► Θα κλείσω με την είδηση ΣΟΚ! Δεν είχε κόσμο ο Μάκης. Οι κατακτητές χτυπούν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Ναι καλά διαβάζετε αλλά κρατώ μια επιφύλαξη γιατί δεν ήμουν εκεί, μου μεταφέρθηκε. Ο Μάκης στο πανηγύρι δεν είχε κόσμο και μάλιστα δεν βγήκε δεύτερη φορά. Απίστευτο! Εξωφρενικό! Τεράστιο ΣΟΚ! 

► Να ξεκαθαρίσω για όσους δεν το έχουν καταλάβει ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν είναι του Δήμου και ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα ψηφοφορίας για το «πανηγύρι». Του Δήμου ήταν οι άλλες εκδηλώσεις οι «πάνω» και όσοι δεν ήρθατε χάσατε. Αν ετίθετο θέμα για τις «κάτω» εκδηλώσεις να ξέρετε ότι θα μειοψηφούσα. 

► Δεν γράφω άλλα, όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί παρατράβηξε και δεν θα το διαβάσετε, αφού όπως σας έχω ξαναπεί μισείτε το διάβασμα. Το έχουν καταλάβει κι άλλοι αυτό και βάζουν τίτλους άσχετους με το περιεχόμενο.

► To be continued λοιπόν. Καλές διακοπές σε όσους καταφέρετε να πάτε κάπου. Για το τέλος μια φωτογραφία αφιερωμένη εξαιρετικά. Το βλέμμα σε συνδυασμό με το θέμα στον προτζέκτορα τα λέει όλα. Και σκεφτείτε ότι δεν κοιτάει τον υπεύθυνο γιατί όπως σας είπα δεν ήταν εκεί.