Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑ Πέμπτη 15 Αυγούστου έως Κυριακή 18 Αυγούστου

ΓΑΜΟΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ & Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

ΓΑΜΟΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ
FLY ME TO THE MOON
Σκηνοθεσία: Πασκάλ Σορμέιγ.
Πρωταγωνιστούν: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντάνι Μπουν, Ετιέν Σικό.
Διάρκεια: 104 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.50 (Μια προβολή)

Η Isabelle (Diane Kruger) είναι τριάντα χρονών και ερωτευμένη με τον άντρα των ονείρων της. Δεν σκοπεύει όμως να τον παντρευτεί, ή τουλάχιστον όχι ακόμα. H οικογένειά της ταλαιπωρείται από μια παράξενη κατάρα που διαλύει όλους τους πρώτους γάμους των μελών της. Έτσι, η Isabelle αποφασίζει να παντρευτεί τον οποιονδήποτε, προκειμένου να χωρίσει και να εξασφαλίσει μετά μια ευτυχισμένη ζωή με τον άντρα που αγαπά.

Το μόνο πρόβλημα σ’ αυτό το φαινομενικά αλάνθαστο σχέδιο είναι ότι η Isabelle βάζει στο μάτι τον ιδιότροπο και εγωκεντρικό Jean-Yves Berthier (Dany Boon), έναν ταξιδιωτικό συντάκτη τον οποίο θα ακολουθήσει από το Κιλιμάντζαρο μέχρι τη Μόσχα με σκοπό να τον αποπλανήσει, να τον παντρευτεί και φυσικά να τον χωρίσει.



Οι παραγωγοί της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας από τη Γαλλία Οι Άθικτοι παρουσιάζουν τον Γάμο σε Δόσεις, τη δεύτερη ταινία του Pascal Chaumeil (Επαγγελματίας Καρδιοκατακτητής) με τον Dany Boon (Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία) και τη Diane Kruger (Άδωξοι Μπάσταρδη, Τροία).


Un plan parfait (Fly Me To The Moon) - trailer... από myfilm-gr

Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί που τιμά τις γαλλικές κωμωδίες της δεκαετίας του ’60, με λαμπερούς πρωταγωνιστές, γενναιόδωρες δόσεις δράσης, αξιόλογες ερμηνείες, ιδιαίτερο χιούμορ και γυρίσματα στο Βέλγιο, τη Ρωσία και την Κένυα.

Η καλλονή Diane Kruger κάνει το ντεμπούτο της στην κωμωδία με ιδιαίτερη επιτυχία πλάι στον αφοπλιστικά αστείο συμπρωταγωνιστή της Dany Boon. Το σενάριο αφηγείται με γρήγορο ρυθμό και αναπάντεχες μετακινήσεις ανά τον κόσμο μια παράδοξη ιστορία αγάπης που ενώ φαίνεται καταδικασμένη και κυνική αποδεικνύεται ρομαντική και συναρπαστική.

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
THE LONE RANGER
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι.
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Άρμι Χάμερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τομ Γουίλκινσον
Διάρκεια: 147 λεπτά
Ώρα έναρξης: 22.30 (Μια προβολή)

Ο Τζον Ριντ είναι ένας ιδεαλιστής δικηγόρος που πιστεύει ότι μπορεί να φέρει στην Αγρια Δύση τον Λόγο του Νόμου. Οταν ένας καταζητούμενος σαδιστής δολοφονήσει τον αδελφό του με φρικτό τρόπο, ο Τζον θα ξεκινήσει ένα μοναχικό ταξίδι εκδίκησης. Δίπλα του στο δρόμο θα ταξιδέψει ο Ινδιάνος Τόντο, γραφικός, αλαφροΐσκιωτος και ταυτόχρονα σοφός, που έχει κι εκείνος δικά του ζητήματα να λύσει.

Γεμάτο με αναφορές σε παλιές ταινίες, από τα σπαγκέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε (κυρίως το «Κάποτε στη Δύση») ως τις ταινίες του Σαμ Πέκινπα,ο «Μοναχικός καβαλάρης» είναι ένα πολύ διασκεδαστικό, πολύ γρήγορο αλλά και πολύ έξυπνο γουέστερν που ξαναζωντανεύει τον μύθο του μασκοφόρου εκδικητή Lone Ranger στη μεγάλη οθόνη, όπου ο ήρωας ποτέ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του (ξεκίνησε ως ραδιοφωνικό σόου τη δεκαετία του 1930 και αργότερα πέρασε στην τηλεόραση με επιτυχία).

Ο Lone Ranger ήταν κάτι σαν τον Ζορό στο Μεξικό ή τον Ρομπέν των Δασών στην Αγγλία. Φορώντας τη μάσκα του ώστε να μην αναγνωρίζουν ποτέ την πραγματική του ταυτότητα, υπερασπιζόταν τους κατατρεγμένους και κυνηγούσε την αδικία.

Η ουσιαστική αλλαγή στην ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι είναι ότι αυτή τη φορά τον πρώτο λόγο στην ιστορία έχει το δεξί χέρι του εκδικητή Ranger (Αρμι Χάμερ), ο Ινδιάνος Κομάντσι Τόντο, τον οποίο υποδύεται ένας χειμαρρώδης Τζόνι Ντεπ σε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή τής ούτως ή άλλως τόσο ενδιαφέρουσας καριέρας του. Με τη σκαμμένη, καμένη και βαμμένη φάτσα του, με την τραυματισμένη ψυχή του και με τα λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια του, ο Τόντο του Ντεπ ξεφεύγει από την εικόνα της απλής «μαριονέτας» που είχε σε παλαιότερες εκδοχές του μύθου και αποκτά στυλ και προσωπικότητα.



Παρά τη μεγάλη διάρκειά της, η ταινία σε κερδίζει χάρη στο αστείρευτο κέφι της, το οποίο είναι αποτέλεσμα και των ζουμερών δεύτερων ρόλων: η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ σε ρόλο τσατσάς με ξύλινο πόδι όπου κρύβει όπλο, ο Ντέιβιντ Φίχτνερ κακοποιός - κανίβαλος, ο Τομ Γουίλκινσον σαδιστής ονειροπόλος.