Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πρωτόδικη δικαίωση του Δήμου Παλλήνης στην υπόθεση REDS

Το Δήμο Παλλήνης δικαίωσε το δικαστήριο, ακυρώνοντας την σε βάρος του διαταγή πληρωμής στην υπόθεση REDS. Για όσους δεν θυμούνται, είναι η υπόθεση με την οποία για απαλλοτρίωση 8,9 στρεμμάτων που είχε κάνει ο πρώην Δήμος Παλλήνης, δεσμεύτηκαν 4.300.000 € του σημερινού Δήμου Παλλήνης (δείτε εδώ για λεπτομέρειες).

Δείτε την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Επίσης υπενθυμίζω άρθρο μου (που μπορείτε να δείτε εδώ) που τελείωνε με την εξής φράση: "Αγαπητοί μου αναγνώστες πραγματικά δεν ξέρω πια θα είναι η κατάληξη αυτού του πολύ δύσκολου θέματος που καλείται να χειριστεί η σημερινή διοίκηση. Πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη και όχι για μια πολιτική αντιπαράθεση - διεκδίκηση. Ας αφήσουμε τα υποκριτικά «όλοι μαζί» και πραγματικά όλοι μαζί ας σταθούμε δίπλα στο νομικό επιτελείο του Δήμου και στον ίδιο το Δήμαρχο".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως παρουσιάζουν το θέμα οι δύο εφημερίδες της πόλης μας, ο Νεολόγος και η Φωνή του Γέρακα


Ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής της REDS κατά του Δήμου Παλλήνης για τα 4.300.000 €
Είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2012 και αφορούσε την απαλλοτρίωση 8,9 στρεμ. Στο «τρίγωνο Καμπά». Η απόφαση ακύρωσης είναι πρωτόδική και έπεται συνέχεια 


Πρωτόδικη απόφαση δικαίωσης του Δήμου Παλλήνης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής της REDS που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2012 και διέτασσε τη δέσμευση ποσού 4.300.000 € από τα διαθέσιμα του Δήμου Παλλήνης που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Η διαταγή πληρωμής της REDS κατά του Δήμου Παλλήνης εκδόθηκε για την απαλλοτρίωση έκτασης 8,9 στρεμμάτων στο τρίγωνο Καμπά (Π.Ε 6 – Κάντζα) η οποία όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του «Ν» έγινε επί δημοτικής αρχής του κ. Σπ. Κωνσταντά, το 2001.

Η πρωτόδικη αυτή απόφαση -υπάρχει και η δυνατότητα άσκησης έφεσης- αποτελεί αναμφισβήτητα μία θετική κατάκτηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης και ειδικότερα του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσου, ο οποίος, αθόρυβα και μεθοδικά κινήθηκε μέσω της δικαστικής οδού για την προστασία των χρημάτων των δημοτών.

Δεδομένου ότι από τον Ιούνιο του 2012 ως και σήμερα, υπήρξαν «απόψεις» αλλά και υπαινικτικοί ψίθυροι περί «χαμένης μάχης του Δημάρχου» ή περί «αδιαφορίας του Δημάρχου» που διαχέονταν από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι και ευθύνονται σεμεγάλο βαθμό για τον απαράδεκτο τρόποπου αντιμετωπίστηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας η υπόθεση του «ΤριγώνουΚαμπά» με συνέπεια, να «κληροδοτηθούν» στην σημερινή δημοτική αρχή ιδιαίτερα δυσβάστακτες συνέπειες, η πρωτόδικη απόφαση όχι μόνο τις διαψεύδει αλλά και εδραιώνει την πεποίθηση, ότι τα χρήματα του Δήμου Παλλήνης μπορούν να προστατευθούν και να διατεθούν για την ανάπτυξη της πόλης από την σημερινή δημοτική αρχή.


ΜΕΤΩΠΟ REDS... ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Άκυρη σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι η διαταγή πληρωμής κατά του Δήμου Παλλήνης από την REDS. Η διαταγή πληρωμής κατά του Δήμου Παλλήνης είχε εκδοθεί για απαλλοτρίωση έκτασης 8,9 στρεμμάτων στο τρίγωνο Καμπά (ΠΕ 6 – Κάντζα) και είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση ποσού 4.300.000 από τα διαθέσιμα του Δήμου.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση που σημαίνει ότι θα υπάρξει συνέχεια, δεν παύει να είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του Δημάρχου Παλλήνης που αθόρυβα αλλά μεθοδικά κινήθηκε προκειμένου να προστατέψει τα χρήματα όλων μας. Με την απόφαση αυτή διαψεύδονται οι Κασσάνδρες της πολιτικής ζωής του τόπου μας που παρά το ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρέθηκε να πληρώνει δικές τους παραλείψεις και λάθη, άφηναν να διαρρέει ότι ουδέποτε πρόκειται να τα καταφέρει ο Δήμαρχος και θεωρούσαν εξ΄αρχής τα χρήματα χαμένα.