Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οίνος & Αίνος - Ένα βυζαντινό πολυθέαμα ύμνων, λόγου και εικόνων

Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Ένα κατανυκτικό πολυθέαμα με τίτλο «Οίνος και Αίνος» φιλοξένησε ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς η αίθουσα γέμισε από κόσμο που ήρθε για να παρακολουθήσει αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μονής Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κος κος Ιερόθεος.

Ο Οίνος σε Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε, που με θαυμαστό τρόπο γεφύρωνε την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία. Τα κείμενα του πολυθεάματος, τα video στην γιγαντοοθόνη, οι εικόνες, η ενορχήστρωση και ερμηνεία των ύμνων από τον Βασίλη Χατζηνικολάου και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου «έδεσαν» καταπληκτικά με τη κατανυκτική ατμόσφαιρα που ήταν διάχυτη από την πρώτη στιγμή.



Συγχαρητήρια αξίζουν ο διευθυντής του σχολείου και οι καθηγήτριες για την πρωτοβουλία τους οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι για την δουλειά τους.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη τη στιγμή που με αναμμένες λαμπάδες τα παιδιά έψαλλαν με την ψυχή τους αλλά και με τους γονείς τους, το «Ω γλυκύ μου έαρ» και άλλους ύμνους της Μ. Εβδομάδας. Στο τέλος ένας οίνος γλυκός που ήταν μια ευγενική προσφορά της οινοποιίας Διόνυσος προσφέρθηκε στους καλεσμένους, συνδυάζοντας τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη παράδοση.

Ευχή όλων, παρόμοιες πρωτοβουλίες να συνεχίσουν να οδηγούν σε νέες, επιτυχημένες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.