Τρίτη 2 Απριλίου 2013

5.900 μέτρα νέων αγωγών ομβρίων υδάτων στο Γέρακα

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Όσοι θυμάστε την πρόσφατη νεροποντή που μετέτρεψε σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους του Γέρακα, κρατείστε την εικόνα στη μνήμη σας γιατί δεν θα την ξαναδείτε μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου που ξεκίνησε σήμερα στο Γέρακα.

Πρόκειται για ένα έργο όπου 5.900 μέτρα νέων αγωγών ομβρίων θα προστεθούν στους υπάρχοντες, αυτούς που είχαν τοποθετηθεί επί Δήμου Γέρακα σε συνεργασία με την τότε Νομαρχία.

Το έργο περιλαμβάνει και κεντρικότατους δρόμους όπως η Κλεισθένους, η Γέρακα και η Σπάτων, στα σημεία τους που το πρόβλημα των ομβρίων ήταν έντονο. Όσοι δεν βρείτε παρακάτω το δρόμο σας και εάν αυτός έχει πρόβλημα ομβρίων, πριν γκρινιάξετε, ψάξτε, γιατί σίγουρα τα νερά θα "κόβονται" σε κάποιον άλλο δρόμο και δεν θα φτάνουν πια στον δικό σας που μέχρι σήμερα είχε πρόβλημα.

Παρακάτω διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Παλλήνης στο οποίο αναφέρονται και οι οδοί:


"Από την οδό Νυμφών στην γειτονιά του Γαργηττού ξεκίνησε το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων που περιλαμβάνεται στην «Μελέτη Αποχέτευσης Ομβρίων» .

Με το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία, και το οποίο προστίθεται στην σημαντική ανάλογη παρέμβαση προηγουμένων ετών, επιλύεται το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων, στο μεγαλύτερο μέρος της ΔΕ Γέρακα. 

Η μελέτη περιλαμβάνει τις ακόλουθες επεκτάσεις του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων:
1. Γειτονιά Μπαλάνας: Πολέμη - Λ. Σπάτων - Καζαντζάκη 
2. Γειτονιά Κέντρου: Ευβοίας, Τρικάλων - Φθιώτιδος - Ροδόπης - Κορινθίας, Λασιθίου, Θεσσαλίας - Θράκης, Ευρυτανίας - Αιτωλίας - Γέρακα - Γαργηττού - Σίφνου - Ιθάκης, Γαργηττού - Αλοννήσου, Κεφαλληνίας - Γέρακα 
3. Γειτονιά Σταυρού : Γιατράκου, Κριεζή - Μονής Αρκαδίου, Κολοκοτρώνη - Μαυροβουνιώτου, Μονής Αρκαδίου - Ναυαρίνου 
4. Γειτονιά Γαργηττού: Νυμφών-Ικάρου - Ανδρομέδας, Μνησικλέους, Φιλίππου, Ξενοφώντα, Κλεισθένους, Αριστείδου.

Στο πλαίσιο του παρόντος έργου προβλέπεται συνολικά η κατασκευή 151 νέων φρεατίων , η ανακατασκευή μερικών υφιστάμενων ακατάλληλων φρεατίων και η τοποθέτηση 5.900 m νέων αγωγών ομβρίων".