Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

156 τόνοι πατάτας σε 4.000 κατοίκους από το Δήμο Παλλήνης

Εντυπωσιακά νούμερα στη σημερινή διανομή πατάτας από το Δήμο Παλλήνης. 4.000 κάτοικοι παρέλαβαν 156 τόνους πατάτας στη 12ωρη διανομή, ανεβάζοντας σε 274 τόνους την διανεμηθείσα πατάτα από το Δήμο Παλλήνης.

Από νωρίς το πρωί, πριν τις 7:00 που έλεγε το πρόγραμμα, αρκετοί κάτοικοι ήδη περίμεναν να μπουν στο χώρο της EXPO ATHENS προκειμένου να παραλάβουν τις πατάτες τους.
Από νωρίς το πρωί, πριν τις 7:00 που έλεγε το πρόγραμμα όλα σχεδόν ήταν έτοιμα. Οι εθελοντές και το προσωπικό του Δήμου στις θέσεις τους και κάποιοι αιρετοί.

Από την πρώτη στιγμή και μέχρι αργά το μεσημέρι η ροή των αυτοκινήτων συνεχής και μεγάλη. Όλοι γνώριζαν ότι δεν θα ήταν εύκολα. Όλοι προβληματίζονταν τις προηγούμενες μέρες από το μέγεθος της διαδικασίας. Και όμως. Παρά τον όγκο των κατοίκων, των αυτοκινήτων, της πατάτας, όλα λειτούργησαν άψογα. Σε καμία στιγμή της διανομής, ούτε και όταν η σειρά δυσκόλευε την κυκλοφορία στη Λ. Ανθούσας η αναμονή των κατοίκων δεν ξεπέρασε το 20λεπτο.

Αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος του Δήμου Παλλήνης. Η με σεβασμό και αξιοπρέπεια εξυπηρέτηση των κατοίκων. Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι επετράπη και η παρέκκλιση του αλφαβητικού ωραρίου, το οποίο δυστυχώς ελάχιστοι τήρησαν. Και ο στόχος επετεύχθη με τη βοήθεια όλων, κυρίως όμως των εθελοντών, οι οποίοι εκτός από τον ήλιο και τη δουλειά είχαν να αντιμετωπίσουν και την αγένεια, και την παραξενιά κάποιων. Κάποιων που ως γνήσιοι Ελληνάρες πίστευαν ότι είναι πιο "ίσοι" από τους υπόλοιπους. Αισιόδοξο το ότι αυτοί ήταν λίγοι. Ακόμη πιο αισιόδοξο το ότι οι υπόλοιποι, αυτοί που έδειχναν κατανόηση, αυτοί που έλεγαν μπράβο, αυτοί που μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε και με άλλα προϊόντα, ήταν πολλοί, μα πάρα πολλοί περισσότεροι.

Παρών στη διαδικασία και ο Δήμαρχος, όχι διακοσμητικά αλλά ουσιαστικά, καθοδηγώντας αυτοκίνητα, βοηθώντας στην ταυτοποίηση, δίνοντας άμεσες λύσεις όπου χρειάστηκε.

Η διαδικασία καλύφθηκε από Αυστριακό έντυπο που ήρθε στο Δήμο μας μαθαίνοντας για την άψογη προηγούμενη διανομή.

Παρά την άψογη οργάνωση δυστυχώς, με ευθύνη των πατατοπαραγωγών, 200 συμπολίτες μας δεν εξυπηρετήθηκαν. Αυτό συνέβη γιατί η συμφωνία για 10κιλα και 25κιλα σακιά δεν τηρήθηκε. Υπήρχαν 25κιλα και 30κιλα σακιά μόνο. Έτσι όποιος έιχε παραγγείλει 10 κιλά, έπαιρνε 25 ως minimum.  Όποιος είχε παραγγείλει 40 κιλά έπαιρνε 50 ως minimum, κλπ. Αυτό και παρά τις περικοπές που έγιναν όταν η διαδικασία είχε προχωρήσει αρκετά, είχε σαν αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι πατάτες στο πρώτο μισάωρο του τελευταίου δίωρου, και περίπου 200 συμπολίτες μας να μην εξυπηρετηθούν και με το δίκιο τους να διαμαρτύρονται. Γι' αυτούς και μόνο, δηλαδή για αυτούς που το πρόγραμμα τους είχε τοποθετήσει το τελευταίο δίωρο ο Δήμος Παλλήνης προγραμματίζει μια ακόμη, τελευταία, διανομή για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.