Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αλεξάνδρα Χαιρέτη: "μαζί οραματιζόμαστε ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Αλεξάνδρα Χαιρέτη
Είμαι βέβαιη ότι αν δεν έχουμε συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, σίγουρα έχουν διασταυρωθεί οι σκέψεις και οι αγωνίες μας στους δρόμους του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας.

Πολλές φορές εσείς και εγώ κάναμε κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας και ΤΩΝ ΑΝΘΩΠΩΝ ΤΗΣ. Γιατί θεωρώ ότι πρώτα και πάνω απ’όλα ΠΟΛΗ-ΔΗΜΟΣ δεν είναι οι δρόμοι και τα σπίτια, αλλά κυρίως ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Πιστεύω σε μια δημοτική πολιτική, που χωράει τα όνειρά σας και τους στόχους σας και φρονώ θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτή η πολιτική για ένα καλύτερο μέλλον δεν αποτελεί στοιχείο διαχωρισμού μεταξύ μας και δεν καθορίζεται από τοπικά ή κομματικά πιστοποιητικά.

Γνωρίζετε την θέση μου ότι οι Δημοτικές εκλογές είναι η ευκαιρία του ΠΟΛΙΤΗ να επιλέξει Πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πόλης με αποφασιστικότητα, δύναμη και Ανθρώπους που να έχουν την αγωνιστική διάθεση, την πείρα, το όραμα και τη συνέπεια να υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές.

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί το πεδίο συνάντησης του κεντρικού προγραμματισμού και της κοινωνικής θέλησης και έκφρασης. Συγκροτεί μια αξιόπιστη διαδικασία, σηματοδοτεί την κοινωνική συμμετοχή, αναβαθμίζει τους όρους ύπαρξης του πολίτη τόσο στο επίπεδο της ποιότητας ζωής όσο και στο επίπεδο της θεσμικής του παρουσίας.

Σήμερα, που η Δημοκρατία όπως τοποθετείται και αναζητεί τα σύγχρονα όριά της ανάμεσα στην ελευθερία και την ισότητα, ανάμεσα στην ασφάλεια των πολιτών και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα, που είναι αναγκαία η αξιοποίηση κάθε ικμάδας των παραγωγικών και αναπτυξιακών μας δυνάμεων σε κάθε πόλη και περιοχή. Είναι αναγκαία η Αυτοδιοίκηση που να διεκδικεί περισσότερα και να τα υλοποιεί όλα, που να δρα με τόλμη αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα εμπειρίες της.

Η θέση του Δήμου είναι αυτή της ανάπτυξης, της δημιουργίας,της παραγωγής πολιτισμού. Ο Δήμος των πρωτοβουλιών, της συνευθύνης,της καλύτερης ποιότητας ζωής. Αυτός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Φίλη και φίλε,

Στις 18 ΜαΪου με την συνέπεια με το όραμα και την πράξη ζητώ την ψήφο σου για να δώσω τον αγώνα για το ρόλο του Δήμου στη νέα εποχή. Πιστεύω ότι μαζί οραματιζόμαστε ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.



Αλεξάνδρα ΧΑΙΡΕΤΗ