Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εικαστικά εργαστήρια και Εργαστήρι Παιχνιδιού και Αυτοσχέδιου Παραμυθιού

Κάντε κλικ για περισσότερες
φωτογραφίες
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 και μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΕΤ (πρώην αποθήκες Καμπά) με έργα από τους μαθητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα έργα των παιδιών γέμισαν τους τοίχους της έκθεσης με χρώμα σε αρμονία αλλά και μια γλυκιά αντίθεση με τα έργα των ενηλίκων που εκτίθονταν σε παραπλήσιο χώρο.

Την ίδια ημέρα, στον προαύλιο χόρο του ΚΕΕΤ τα τμήματα μοντέρνων χορών της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης πραγματοποίησαν εκδήλωση όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης των τμημάτων κας Ντανώλας Ελένης.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, ήταν σειρά των Παιδικών Εικαστικών Εργαστηρίων της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα να εκθέσουν τα έργα τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, σε μια έκθεση γεμάτη χρώμα, φαντασία και πρωτότυπες δημιουργίες. Η φαντασία των μικρών καλλιτεχνών πήρε σάρκα και οστά, ζωντανεύοντας το χώρο υποδοχής του Πολιτιστικού Κέντρου με όμορφες κατασκευές και πολύχρωμες ζωγραφιές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε παράσταση – θεατρικό δρώμενο από το Εργαστήρι Παιχνιδιού και Αυτοσχέδιου Παραμυθιού όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την προσπάθεια των χαριτωμένων λιλλιπούτειων ηθοποιών να αποδώσουν τους ρόλους τους. Υπεύθυνοι του τμήματος νηπίων είναι η κα Αποστολάκη Ελεάνα η κα Κορωνάκη Ελπινίκη και ο κος Βαλσαμίδης Παύλος. Η θεατρική βραδιά συνεχίστηκε με την παράσταση «Μία Σταχτοπούτα», από το παιδικό θεατρικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα, σε κείμενο και σκηνοθεσία της υπεύθυνης του θεατρικού εργαστηρίου κας Ασπασίας Τζιτζικάκη. Με την παράσταση αυτή έκλεισε με επιτυχία ο κύκλος των μαθημάτων του θεατρικού εργαστηρίου για τη χρονιά ενώ ευχή όλων είναι το τελευταίο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την ίδια δυναμική για τα χρόνια που έρχονται.

Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Άνοιξης 2012 θα κλείσουν το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα με την έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων Ενηλίκων και τη συναυλία της Μουσικής Σχολής Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.