Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στo πλαίσιο των προγραμμάτων Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης για την περίοδο 2011-2012, ο Δήμος Παλλήνης υποδέχθηκε για πρώτη φορά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συναυλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου για να ακούσει το κορυφαίο μουσικό σχήμα να αποδίδει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν» του ΖΩΡΖ ΜΠΙΖΕ και το έργο 60 από τη συμφωνία αρ.4 του ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσπαθεί να προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα εμφανίζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος έχοντας καθιερώσει συστηματικές και οργανωμένες περιοδείες. Έχει επίσης συμμετάσχει, με μεγάλη επιτυχία, σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις. 

Την Ορχήστρα διεύθυνε ο κ. Ανδρέας Τσελίκας ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.