Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση σε τοπικές επιχειρήσεις για 100% επιδοτούμενη εργασία, μέσω πρακτικής άσκησης


Οι Δήμοι: Σπάτων-Αρτέμιδος, Παλλήνης και Μαρκόπουλου και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ» υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης με έμφαση στους νέους και στις γυναίκες, αλλά και την υποστήριξη και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων.

Το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων-Αρτέμιδος και Παλλήνης» δίνει την ευκαιρία σε 78 ανέργους που κατοικούν μόνιμα στους προαναφερόμενους δήμους, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να εργαστούν στις τοπικές επιχειρήσεις ή να ασκήσουν οι ίδιοι επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περιλαμβάνει δράσεις δικτύωσης και επιμόρφωσης των ανέργων ωφελούμενων, ενώ παρέχει τεχνική υποστήριξη σε οποίους επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις, ατομικές ή κοινωνικές συνεταιριστικές.
Παράλληλα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την επιχείρησή τους με καταρτιζόμενους εργαζόμενους και μια σειρά από οφέλη που περιγράφονται παρακάτω.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:



Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η τοποθέτηση των καταρτισμένων ανέργων σε επιχειρήσεις, που εδρεύουν στους προαναφερόμενους δήμους και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της οικονομίας/διοίκησης του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου το ΚΕΚ ΚΕΣΠ πρόκειται άμεσα να υλοποιήσει τα κάτωθι προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν 75 ώρες θεωρία και 50 ώρες πρακτική άσκηση:

Τίτλος Προγράμματος Κατάρτισης Διάρκεια
Ηλεκτρονικό Εμπόριο- Πωλήσεις εξ αποστάσεως 75 ώρες θεωρίας & 50 ώρες πρακτικής
Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων -χρήση εργαλείων και τεχνικών Social Media Marketing 75 ώρες θεωρίας & 50 ώρες πρακτικής
Επαγγελματική κατάρτιση των ομάδων στόχου «Περιβάλλον και Συντήρηση Κτιρίων» 75 ώρες θεωρίας & 50 ώρες πρακτικής
Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων & Τροφίμων 75 ώρες θεωρίας & 50 ώρες πρακτικής

Αναλυτικά, τα οφέλη των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης είναι

100% επιδοτούμενη εργασία κατά το διάστημα της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων. Η απασχόληση των ανέργων στις επιχειρήσεις ξεκινά με την πρακτική άσκηση, η οποία διαρκεί συνολικά 50ώρες ανά ωφελούμενο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, η επιχείρηση δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για την απασχόληση του ωφελουμένου, αντίθετα επιδοτείται από το πρόγραμμα με 2€ μικτά ανά ώρα.

Kάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την επίσημη ανακοίνωση, αλλά και τα δεδομένα ως προς τους ωφελούμενους.