Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Πέμπτη 13 Ιουνίου έως Τετάρτη 19 Ιουνίου

THE HANGOVER PART III
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς.
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλιφιανάκης,
Εντ Χελμς, Κεν Τζέονγκ.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρες προβολών:
Πέμπτη - Τρίτη 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)


Έχουν περάσει δύο χρόνια… Ο Φιλ, ο Στου και ο Νταγκ ζουν ευτιχισμένες και ήσυχες οικογενειακές ζωές. Τα τατουάζ έχουν αφαιρεθεί με λέιζερ, τα φωτογραφικά τους αρχεία έχουν εκκαθαριστεί. Το τελευταίο πράγμα που άκουσαν για τον μαγνήτη καταστροφής με τ’ όνομα Λέσλι Τσάο, είναι ότι κατέληξε σε μια ταιλανδέζικη φυλακή. Με τον Τσάο έξω από την καθημερινότητα τους, η παρέα έχει σχεδόν ανακάμψει από τις νύχτες που περιφέρονταν στις κακόφημες περιοχές του Λας Βέγκας, μέσα σε μια θολούρα από ρούφις, απαγωγές, πυροβολισμούς… κυνηγημένοι από τους μαφιόζους εμπόρους ναρκωτικών της Μπανγκόκ. Το μόνο μέλος της αγέλης που δεν είναι ικανοποιημένο είναι ο Άλαν. Του λείπει ακόμη μια αίσθηση σκοπού. Το μαύρο πρόβατο της παρέας έχει σταματήσει να παίρνει φάρμακα και έχει ενδώσει στις φυσικές του παρορμήσεις -κάτι που για τον Άλαν σημαίνει κανένα φιλτράρισμα και έλειψη ορίων και κρίσης- μέχρι που ένα προσωπικό θέμα, θα τον αναγκάζει να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεται. Και ποιος καλύτερος για κάτι τέτοιο από τους τρεις κολλητούς του που θα τον βοηθήσουν να κάνει το πρώτο βήμα.




Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, μπορεί κανείς να δει τον Γαλιφιανάκη στα καλύτερά του, να κουβαλά στην πλάτη του όλη την ταινία - αρκετές επιτυχημένες ατάκες, αναληθοφανή περιστατικά τραβηγμένα από τα μαλλιά, μία μεστή κινηματογράφηση που σπρώχνεται κι από την φωτογραφία γουστόζικες κωμικές στιγμές. Η διαφορά του concept του Hangover σε σχέση με άλλες κωμωδίες είναι το ότι κατάφερε να περάσει στο ύφος του τις ανεξέλεγκτες σεναριακά στραβοτιμονιές. Αξιοποιεί ένα - καλών προοπτικών - στόρι και εκμεταλλεύεται κάθε αξιόλογη πλευρά του καστ του. Ενώ οι σκηνοθετικές επιλογές του Τοντ Φίλιπς, ειδικά ως προς την τοποθέτηση της κάμερας, προσδίδουν και μία καθαρότερη κινηματογραφική αξία, συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ταινίες του σωρού.

Όπως και να 'χει, δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή και μάλιστα θα γελάσετε αβίαστα με τον Γαλιφιανάκη, τη Μελίσα ΜακΚάρθι και τις εμπνευσμένες στιγμές της ιστορίας. Ίσως μείνει στην ιστορία η σκηνή όπου ο Άλαν τραγουδά με "φωνή αγγέλου" το... "Άβε Μαρία"...