Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

1ο Γυμνάσιο Γέρακα - Συναυλία με τραγούδια του κρασιού

H Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα «Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα τη συναυλία με τραγούδια του κρασιού.

Από νωρίς το απόγευμα καθηγητές, μαθητές και γονείς βοήθησαν να στηθούν περιμετρικά της ορχήστρας καρέκλες και θρανία που μετατράπηκαν ουσιαστικά σε τραπέζια που πάνω τους είχαν κεράκια και κανάτες κρασιού έτσι ώστε να θυμίζουν παραδοσιακή ταβέρνα. Ο μπουφές στήθηκε στην είσοδο του προαυλίου, ντυμένος με ένα βαθύ κόκκινο ύφασμα, για να θυμίζει το χρώμα του κρασιού και φορτωμένος με διάφορα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς. Ο μπουφές άνοιξε πριν την έναρξη της συναυλίας για να σερβιριστούν οι παρευρισκόμενοι. Ταυτόχρονα γινόταν προβολή των βίντεο με θέμα τις δύο εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποίησε φέτος η Πολιτιστική Ομάδα: «Μακεδονία: Οι δρόμοι του κρασιού» και «Παρίσι-Λίγηρας:οι δρόμοι του κρασιού».

Η βραδιά, που ήταν ζεστή με ένα ελαφρύ αεράκι και με ένα πεντακάθαρο ουρανό, ξεκίνησε με την ομιλία της Σοφίας Λυμπεροπούλου, που έκανε μια σύντομη αναφορά στην πλούσια δράση του προγράμματος. Τη σκυτάλη κατόπιν πήρε ο Διευθυντής του σχολείου, κ Π. Δημαράς που αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης, αποχαιρέτισε τους μαθητές της Γ’ τάξης και με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τους παρέδωσε τα αναμνηστικά τους. O Δήμαρχός μας πάντα παρών σε όλες μας τις εκδηλώσεις μας, αφού εξήρε για άλλη μια φορά το έργο της Πολιτιστικής Ομάδας και εξέφρασε την έκπληξή του για τη νέα δουλειά που ετοίμασαν οι μαθητές του προγράμματος, τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.



Η έναρξη της συναυλίας έγινε όταν οι μαθητές της ομάδας εμφανίστηκαν τραγουδώντας a cappella το παραδοσιακό τραγούδι «Εγώ κρασί δεν έπινα». Στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μετά το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μοντέρνα τραγούδια όπως το “Alcohol is free” , το “Summer wine”, και το “Strawberry wine”. Σειρά μετά είχαν τα τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, τα έντεχνα και τα ρεμπέτικα τα οποία ενθουσίασαν τους καλεσμένους μας που άλλοτε τα τραγουδούσαν μαζί με τη χορωδία και άλλοτε σηκώνονταν αυθόρμητα να τα χορέψουν. Ανάμεσά τους, το «Δημητρούλα μου», «Εβίβα Ρεμπέτες», «Τι σου’ κανα και πίνεις», «Πίνω και μεθώ», «Θα σπάσω κούπες» , «Τέλι Τέλι», «Η πιο καλή γκαρσόνα» κα. Σε κάποια απ’ αυτά σηκώθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος αλλά και ο κ. Λιακόπουλος που αποδείχτηκαν δεινοί χορευτές!

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας προβάλλονταν βίντεο αλλά και φωτογραφίες που συνόδευαν τα τραγούδια και τους χορούς και έδιναν στοιχεία για τους συντελεστές και τους πρώτους ερμηνευτές τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι προβλήθηκε επίσης ολιγόλεπτο απόσπασμα από την ταινία «Ο Μεθύστακας» με τον αξέχαστο Ορέστη Μακρή.

Τη χορωδία μας συνόδευε η ζωντανή ορχήστρα «Εκτός χρόνου», που μετά το τέλος των 23 τραγουδιών που ερμήνευσε η χορωδία , συνέχισε για περισσότερο από μία ώρα το δικό της πρόγραμμα. Το κέφι για χορό και τραγούδι είχε ανάψει ενώ το κρασί έρεε άφθονο.
Η λήξη της βραδιάς μας βρήκε όλους με ένα πλατύ χαμόγελο μιας και ήταν ένα αληθινό ελληνικό γλέντι με τραγούδια, χορό, φαγητό, κρασί και άφθονο κέφι. Αυτό που μας χαροποίησε περισσότερο ήταν που οι μαθητές μας ευχαριστήθηκαν και χάρηκαν πραγματικά. 

Πολλές οι ευχαριστίες μας στους χορηγούς μας: «Το πατητήρι» - Παπαγιάννης, «Αμπελώνες Μάρκου» - Σπύρος Μάρκου, Οινοποιείο Β. Παναγιώτου, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Χρυσοχόου, Κτήμα Ντούγκου, Οινοποιείο Σπύρου Δάβαρη, την κα Καρβουνιάρη για το κρασί που μας έδωσαν, την Pizza Sonic, Pizza Ελευθεριάδης, το Σταθμό της Μάσας και την εταιρεία Lithotech – Ξένου-Παχύ Ελένη για την εκτύπωση των αναμνηστικών. Eπίσης ευχαριστούμε το Δήμο Παλλήνης για την εξέδρα που έστησε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για την πολύτιμη βοήθεια, τους γονείς αλλά και όλους τους καλεσμένους μας.

Οργάνωση εκδήλωσης: Σοφία Λυμπεροπούλου, Κορίννα Περτσινίδου, Βάσια Γρμανού
Μουσική επιμέλεια- χορωδία: Θοδωρής Ρήγας
Παραδοσιακοί χοροί: Δέσποινα Αγνουσιώρου