Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η Ένωση Γονέων Παλλήνης εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και στέκεται δίπλα τους έως τη δικαίωσή τους.

Καταγγέλλει με τον πιο απόλυτο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυνταγματική, αντιλαϊκή, αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ενημέρωση, με τρόπο μάλιστα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η ΕΡΤ είναι φορέας πολιτισμού ανεκτίμητης αξίας και δίαυλος επικοινωνίας του όπου γης Ελληνισμού. Η απόφαση αυτή πλήττει τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια, πλήττει τελικά την ίδια τη Δημοκρατία.

Είναι εμφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ και η παράδοση της περιουσίας της διευκολύνει την παράδοση των ΜΜΕ στον απόλυτο έλεγχο του ιδιωτικού κεφαλαίου με στόχος την πιο εύκολη χειραγώγηση και τη μονόπλευρη πληροφόρηση του λαού μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλου του Ελληνικού λαού προκειμένου να μην περάσουν τα εγκληματικά, για την ενημέρωση και τη Δημοκρατία, σχέδια της Κυβέρνησης.

Απαιτούμε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν μπορούν να λυθούν με διαφάνεια και συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην ΕΡΤ και όχι με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

ΤΟ Δ.Σ.