Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ε.Σ.Π.Α. και περικοπές κοινωνικών δομών

Μετά τις νέες περικοπές προς την τοπική αυτοδιοίκηση με την μειωμένη επιχορήγηση από το Ε.Σ.Π.Α. των Βρεφικών, Παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν 53.000 οικογένειες, οι οποίες ήδη έχουν υποβάλει αίτηση φιλοξενίας των παιδιών τους στις δομές αυτές.

Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης ζητούν αύξηση της επιχορήγησης , ενώ ο Υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ζητά από τους δημάρχους την μείωση των τροφείων των φιλοξενουμένων παιδιών από τα 2.000€ (2.800€ την προηγούμενη περίοδο 2011-2012) σε 500€, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις φιλοξενίας περισσοτέρων παιδιών (όμως αυτή η πρόταση πιο πρόβλημα των Δήμων επιλύει ;)

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών βλέπουμε και τονίζουμε ότι οποιαδήποτε μείωση χρηματοδότησης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των δομών αυτών, αφού θα τις καταστήσει μη βιώσιμες.

Ζώντας μέσα (και όχι αποστασιοποιημένοι ) στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και της Ελληνικής οικογένειας ενώνουμε τη φωνή μας με τους Δημάρχους όλης της χώρας και καλούμε τον Υπουργό εργασίας κ. Ι. Βρούτση να προσπαθήσει για την αύξηση της χρηματοδότησης για να μην
παρακολουθεί εξ αποστάσεως αυτό που εμείς καθημερινά ζούμε, την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας.

Ενημερώνουμε όλα τα κόμματα και τα καλούμε να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: http://pasekdap.wordpress.com/ - Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών