Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

100 αντί 331 τα παιδιά που θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παλλήνης μέσω ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑΑ

100 παιδιά περιλαμβάνονται στα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ, αντί των 331 που είχαν εγκριθεί και που συμπεριλαμβάνονταν στα προσωρινά αποτελέσματα.

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό από το Δήμο Παλλήνης, λόγω όμως της αργίας της Κυριακής 5/8 δεν μπορούσε να υπάρξει περισσότερη πληροφόρηση.

Τελικώς και όπως μας λένε ανεπίσημα από την ΕΕΤΑΑ, στην Αττική έγιναν μεγάλες περικοπές λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.

Το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης το είχε εντοπίσει η ΚΕΔΕ από καιρό και μάλιστα είχε εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου

Εύλογα γεννάται το ερώτημα του πως εγκρίθηκαν οι 331 θέσεις, αφού το πρόβλημα της χρηματοδότησης δεν προέκυψε μετά την έγκρισή τους. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι τη Δευτέρα 6/8 το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΕΤΑΑ «έπεσε» από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που δεχόταν για εξηγήσεις-διευκρινίσεις-παράπονα.

Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα ανά δομή για το Δήμο Παλλήνης.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης σχετικά με τα οριστικά αποτελέσματα. 

Είμαστε σε αναμονή επίσημης ανακοίνωσης από την ΕΕΤΑΑ.

Σημειώνω τέλος, πως έπονται τα αποτελέσματα των αιτήσεων μέσω της διαδικασίας του Δήμου Παλλήνης για την ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ο Δήμος Παλλήνης έχει την πρόθεση να εξαντλήσει τα όρια δυναμικότητας των σταθμών. Μοναδικό πρόβλημα σε αυτό είναι η πρόσληψη προσωπικού που ενώ ήταν εξασφαλισμένη μέσα από το ΕΣΠΑ σήμερα βρίσκεται στον αέρα.

Για τις δομές (βρεφονηπιακοί σταθμοί) του Δήμου Παλλήνης δυναμικότητας 570 περίπου παιδιών έχουν υποβληθεί οι εξής αιτήσεις:
  • Μέσω ΕΕΤΑ: 630 αιτήσεις (Σύμφωνα με τους όρους δικαίωμα αίτησης είχαν οι άνεργοι αλλά και κάτοικοι άλλου Δήμου που ενδιαφέρονταν για τους βρεφονηπιακούς του Δήμου μας. Δεν είχαν δικαίωμα αίτησης οι Δημόσιοι Υπάλληλοι)
  • Με τη διαδικασία του Δήμου μας: 750 αιτήσεις (Δικαίωμα αίτησης μόνο κάτοικοι του Δήμου μας - δεν είχαν δικαίωμα αίτησης οι άνεργοι)