Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Θανάσης Ζούτσος: Στόχος μας να μην επιβαρυνθούν οι γονείς

Συνολική λύση θα δοθεί από το Δήμο μας στο πρόβλημα των σχολικών βιβλίων, τέτοια ώστε να μην επιβαρυνθεί καθόλου το οικογενειακό εισόδημα. Ήδη ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο της καταγραφής των αναγκών και πολύ σύντομα το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί.
Αυτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του πολύπαθου 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Η επιστολή αναγνώσθηκε στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση βιβλίων στους μαθητές του σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα 19-9-2011, ήδη μια εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, το πρόβλημα χορήγησης βιβλίων στους μαθητές, για το οποίο η κα Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ζήτησε δημόσια «ΣΥΓΝΩΜΗ !», εξακολουθεί να υφίσταται και να γίνεται εντονότερο.

Το σχολείο μας, 3ο Δημοτικό Γέρακα, όπου βρίσκεται σε προσωρινές εγκαταστάσεις σε οικόπεδο πολύ μικρότερο από το κανονικό, είναι ολοήμερο δωδεκαθέσιο, φιλοξενεί υπεράριθμους μαθητές και μαθήτριες συνολικά 305 σε δεκατρία τμήματα, έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (από 8:10 έως 14:00 για όλους τους μαθητές) και (07:00 -08:00 και 14:00 – 16:15 για τους 110 περίπου μαθητές του ολοήμερου), λειτουργεί από φέτος (2011-2012) τμήμα ένταξης για παιδιά με ειδικές ανάγκες,ενώ στερείται βασικών χώρων διδασκαλίας (π.χ. αίθουσα Η/Υ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μουσικής), στερείται προαυλίου ικανού για την κάλυψη των αναγκών τόσων (305) μαθητών, στερείται χώρων
υγιεινής (w.c.: υπάρχουν 3 αγοριών και 3 κοριτσιών, 6 βρύσες εξωτερικές για να πλυθούν και να πιουν νερό), στερείται τραπεζαρίας για την σίτιση των μαθητών του ολοήμερου κ.λ.π. Περιττό να αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή για την έλλειψη των δασκάλων π.χ. για τους 110 μαθητές του ολοήμερου υπάρχει μόνο ΜΙΑ δασκάλα...!!!

Πέραν των παραπάνω, τα οποία ούτε παραβλέπουμε και για τα οποία δεν εφησυχάζουμε, φέτος (2011 -2012) ανέκυψε μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις των βιβλίων του ΟΕΔΒ με αποτέλεσμα την δυσχέρεια, αν όχι την αδυναμία, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στο δικό μας σχολείο, έχουν διατεθεί μόνο το βιβλίο της γλώσσας σε όλες τις τάξεις, το πρώτο τεύχος των μαθηματικών στις Α’, Β’, Ε’, ΣΤ’ και κανένα απολύτως άλλο για τα υπόλοιπα μαθήματα κάθε τάξης.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος καλούμαστε εμείς, οι γονείς, να αγοράσουμε, ή να φωτοτυπήσουμε, βιβλία ή τμήματα αυτών για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και να εξελιχθεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Όμως για μας τους γονείς,που έχουν μειωθεί οι μισθοί μας κατά πολύ, έχουν αυξηθεί οι φόροι κατά πάρα πολύ, έρχονται χαράτσια και λογαριασμοί υπέρογκοι, έχουμε μείνει άνεργοι, ή ημιαπασχολούμενοι, ή κυνηγάμε τους οφειλέτες μας για να πληρωθούμε και να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, έστω και το 1 ευρώ είναι σημαντικό ποσό και δεν υπάρχει, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ για να πληρώσουμε φωτοτυπίες βιβλίων ή να αγοράσουμε βιβλία.


Αιτούμαστε λοιπόν, από την διευρυμένων αρμοδιοτήτων πια, λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, Σχολική Επιτροπή, όπως προβεί στη λήψη απόφασης για το πρόβλημα των βιβλίων.
Με την παρούσα επιστολή ενημερώνουμε παράλληλα τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και ζητάμε την άμεση ανταπόκριση και την συμβολή όλων για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των μαθητών μας σε βιβλία.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:
• Κο Ζούτσο, Αθανάσιο Δήμαρχο Παλλήνης.
• Κο Mπoυvτουβά Αναστασία, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης.
• Αξιότιμα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης.
• Κα Κουνενάκη Ειρήνη, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παλλήνης
• Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γέρακα & Παλλήνης.
• Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Να σημειώσω ότι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού είναι από τους πιο δραστήριους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας, που με συνέπεια μάχεται για τα ζητήματα του σχολείου. Όπως βλέπετε άλλωστε στην επιστολή του, εκτός από το επίμαχο ζήτημα των βιβλίων, θέτει και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα.