Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Παλλήνης σε άψογη συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής

Την άδεια για να χρησιμοποιεί αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου μας στη θέση Λουτρό Παλλήνης το οποίο γειτνιάζει με τον χώρο όπου στεγάζεται το 7ο Δημοτικό και 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και χρησιμοποιείτο παλαιότερα ως θερμοκήπιο ζήτησε από το Δήμο Παλλήνης ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρού Παλλήνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Δεδομένου ότι η περιοχή είναι εκτός σχεδίου και ως εκ τούτου δεν έχουν διαμορφωθεί υποδομές όπως παιδικές χαρές, πλατείες, κλπ, το αίτημα του συλλόγου για να χρησιμοποιεί τον χώρο για την συνάθροιση και ψυχαγωγία των κατοίκων καθώς και για την αναψυχή των παιδιών της περιοχής εξυπηρετεί μια κοινωνική ανάγκη των κατοίκων της περιοχής.

Επιπρόσθετα ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος να προμηθευτεί και να τοποθετήσει με δικές του δαπάνες όργανα παιδικής χαράς σε σημείο που θα υποδείξουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας έτσι ώστε να μην εμποδίζετε η παρούσα ή μελλοντική χρήση του χώρου και να αναλάβει την φύλαξη και καθαριότητα του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, διαφωνούντος του κ. Γαβρά, αποφάσισε να δοθεί άδεια στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού Παλλήνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» να χρησιμοποιεί τμήμα του εν λόγω χώρου, επιφανείας 1000 τ.μ περίπου, όπως θα καθορισθεί σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τις δραστηριότητες του που αφορούν γενικά τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για ψυχαγωγία και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Η άδεια αυτή δεν υπέχει θέση παραχώρησης χρήσης, νομής ή κυριότητας και δύναται να ανακληθεί εφ’ όσον καλυφθούν με άλλο τρόπο οι εν λόγω ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ή εφ’ όσον τα γενικότερα συμφέροντα του Δήμου απαιτούν διαφορετική χρήση του ως άνω αγροτεμαχίου. Ο Σύλλογος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου και την ασφάλεια των παρευρισκομένων κατά τις ώρες χρήσης του χώρου για δραστηριότητες του Συλλόγου.

Χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Δήμου δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή του χώρου ούτε και η τοποθέτηση κινητών ή ακινήτων κατασκευών πέραν των προαναφερομένων οργάνων παιδικής χαράς για την πιστοποίηση και ασφάλεια των οποίων την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Σύλλογος. Ο Σύλλογος μπορεί να τοποθετεί προσωρινά τραπέζια, καθίσματα, κινητές εξέδρες και οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τις ανάγκες εκδηλώσεων που διοργανώνει.

Με την ευκαιρία της συζήτησης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι πολύ σύντομα, αμέσως μετά την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, θα αποδοθεί στους Συλλόγους του Γέρακα ο χώρος επί της οδού Ησιόδου. Ο χώρος αυτός θα λύσει το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν αρκετοί Σύλλογοι του Γέρακα.