Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Παλλήνης απορροφά την επιβολή ΦΠΑ από την ΕΥΔΑΠ στο νερό

Η ανάγκη να εισρεύσουν έναντι οποιουδήποτε τιμήματος χρήματα στο δημόσιο ταμείο, ώθησε το υπουργείο Οικονομικών να λάβει σε καιρό απόλυτης ύφεσης και στενότητας των οικογενειακών προϋπολογισμών, απόφαση επιβολής ΦΠΑ 13% επί της τιμής πώλησης του νερού από την ΕΥΔΑΠ στους Δήμους.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς υποδείκνυε στους Δήμους να μετακινήσει τον φόρο ύψους 13% σε κάθε υδρευόμενη οικογένεια!

Συναισθανόμενη η δημοτική αρχή το βάρος μιας τέτοιας ευθύνης έναντι των δημοτών που στην πλειοψηφία τους δοκιμάζονται από πλήθος λογαριασμών που πρέπει να πληρώσουν, υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να μετακινήσει στο Δήμο το κόστος του ΦΠΑ, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Η επιλογή της δημοτικής αρχής έπρεπε να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου και να ληφθεί η σχετική απόφαση. Αυτό έγινε στην συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2012 και φυσικά υιοθετήθηκε και εγκρίθηκε από το σύνολο των εκπροσωπούμενων δημοτικών παρατάξεων. Έτσι, οι λογαριασμοί παραμένουν στα επίπεδα που ήταν και ελπίζουμε αυτό να συμβεί και στην συνέχεια.