Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικα & σκόρπια

Συνεχής εκδηλώσεις βίας τα τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατη αυτή των γεγονότων του Λονδίνου. Αναρωτιέται κανείς πια να είναι τα αίτια, τι ακριβώς έχει γίνει. «Ο θυμός για έναν αφόρητο τρόπο ζωής» λέει η Μαρία Χούκλη στο protagon.gr.

Ρε αδέρφια εκεί στο ΥΠΕΞ γιατί δεν βγάζεται μια ταξιδιωτική οδηγία για το Λονδίνο. Φαντάζεστε τι θα είχαν κάνει αυτοί για μας, εάν μάλιστα είχαμε και την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων την επόμενη χρονιά. Για σκεφτείτε πως θα τρέχαμε να εξηγήσουμε και να απολογηθούμε για το ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αγώνων κλπ τέτοια. Τα spreads και τα cds θα είχαν εκτοξευθεί στα ύψη, το χρηματιστήριο μας θα είχε πάει στα τάρταρα (όχι ότι τώρα δεν είναι εκεί) και τα κανάλια μας θα είχαν ολοήμερες ανταποκρίσεις.

Με αφορμή τα spreads, τελικά πρέπει να είμαστε μεγάλοι μάγκες. Καταφέραμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο απ’ ότι δανείζονται κάποιες χώρες μεταξύ των δανειστών μας για τις δικές τους ανάγκες. Πάλι τους κοροϊδέψαμε τους κουτόφραγκους.

Βέβαια μη νομίζετε ότι το μεσοπρόθεσμο φτάνει. Σύντομα θα το ακούσετε κι αυτό.

Και ο Άκης αθώος. Φαγωθήκατε με τον άνθρωπο. Ορίστε τώρα. Η αλήθεια έλαμψε. Η σκευωρία καταρρίφθηκε. Για να μάθετε όλοι εσείς οι κακόβουλοι που στο πρόσωπο του Άκη χτυπούσατε ανελέητα το πολιτικό σύστημα.

Ακούω συνεχώς τα κανάλια να λένε για τον περιορισμό των διακοπών του Έλληνα, και διάφορα τέτοια. Να σας πω πάντως ότι εγώ που πάω κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας, το βλέπω άδειο.

Και μιας και λέω για διακοπές μήπως ξέρει κανείς να μου πει που είναι ο ΓΑΠ;

Τσακώνεται, λέει, ο Πάγκαλος με το Μιχελάκη. Σιγά το νέο. Νέο θα ήταν να μου πείτε κάποιον με τον οποίο δεν τσακώνεται ο Αντιπρόεδρος.    

Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι αυξάνουμε το ΦΠΑ για τρεις-τέσσερεις μήνες, κλείνουν όσα μικρομάγαζα αντέχουν ακόμα λόγω περιορισμού της δουλειάς τους και στη συνέχεια τον μειώνουμε ώστε οι μεγάλοι που θα έχουν μείνει να πουλάνε ευκολότερα και να τονωθεί η αγορά. Κακές γλώσσες. Μην τα πιστεύετε αυτά. Τα λένε όλοι αυτοί που συνεχώς βάλουν κατά της Κυβέρνησης που έσωσε τη χώρα.

Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων ο Σεπτέμβριος προβλέπεται θερμός. «Αγανακτισμένοι», μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, κλπ, βλέπω το Σύνταγμα να μετατρέπεται σε camping και τα πανεπιστήμια κλειστά για αρκετό καιρό. 

Blogger, μεταξύ άλλων, σημαίνει να γράφεις ενίοτε και καμιά δική σου άποψη.

Χιλιάδες άνθρωποι (μεταξύ αυτών και εγώ) περιμένουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων που θα βγουν λέει το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Άραγε η εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ λύνει το πρόβλημα; Σε τι κόσμο θα ζήσουν αυτά τα παιδιά; Τι τους παραδίδουμε; Και τι παραλάβαμε; Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ; 

23% ο ΦΠΑ στο σουβλάκι. Βαγγέλη «Ένα με απ’ όλα χωρίς ΦΠΑ».