Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχει....

Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα κάτι έχει αρχίσει να μη μου αρέσει σε όλο αυτό το σκηνικό με τους ταξιτζήδες. Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

  • «Δεν υπάρχει», κατά τη νεολαιίστικη ρήση, κυβέρνηση που ο διάδοχος Υπουργός να αναιρεί τα συμφωνημένα του προηγούμενου, με τον κλάδο. 
  • «Δεν υπάρχει», λογικός άνθρωπος (πόσο μάλλον υπουργός) που σέβεται τον εαυτό του, να ανακοινώνει κάτι που γνωρίζει ότι θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και θα θίξει κυρίως τον τουρισμό, εν μέσω καλοκαιριού.
  • «Δεν υπάρχει» να κυκλοφορεί έστω και ως υπόνοια ότι θα μοιραστούν άδειες σε τέτοια συμφέροντα που θα εξυπηρετούν αεροδρόμια, ξενοδοχεία, λιμάνια, όπου τα κέρδη είναι μεγαλύτερα και θα βγάλουν στην ανεργία τους μισούς από τους σημερινούς απασχολούμενους. Ας το διαψεύσει κάποιος επιτέλους γιατί τείνω να το πιστέψω. 
  • «Δεν υπάρχει», σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κλείνονται λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, θέατρα προσφάτως, αρχαιολογικοί χώροι, και κανείς να μην κάνει τίποτα. 
  • «Δεν υπάρχει» κάποιοι να έχουν αγοράσει «μαύρα» μια θέση εργασίας και να θεωρούν ότι μπορούν φεύγοντας να εισπράξουν τα ίδια ή κάτι περισσότερο/λιγότερο πάλι «μαύρα». (Αυτοί όμως είναι μάλλον που θίγονται περισσότερο, οι με τη μία θέση εργασίας) 
  • «Δεν υπάρχει» κάποιοι που έχουν αγοράσει «πολλές θέσεις εργασίας» να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και τη λογικής μας και να εμφανίζονται ως «φτωχοί προλετάριοι» 
  • «Δεν υπάρχει», να έρχεται ο ξένος να μας αφήσει τα λεφτά του και εμείς να τον διώχνουμε. 
  • «Δεν υπάρχει», να ρίχνουμε εσκεμμένα λάδια στους δρόμους με κίνδυνο κάποιος μισθωτός να σκοτωθεί. 
Τελικά αυτό που δεν υπάρχει είναι συγκροτημένο κράτος με ξεκάθαρη στρατηγική. Ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή για τη χώρα, ο καθένας κάνει ότι θέλει, είτε είναι αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, είτε είναι ταξιτζής. Η χώρα κινείται μάλλον μέσω αυτόματου πιλότου. Για μια ακόμη φορά η επανάσταση του αυτονόητου, καταλήγει φιάσκο.

Όχι δεν είμαι της λογικής ότι οι ταξιτζήδες πρέπει να υποχωρήσουν. Αυτοί από την πλευρά τους είχαν συμφωνήσει σε όλα με την προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου, είχαν συμφωνήσει με την Κυβέρνηση δηλαδή. Η Κυβέρνηση άλλαξε και πρόσωπα και άποψη, η Κυβέρνηση πρέπει να βρει τη λύση.

Δεν είναι όμως και της λογικής του κάνω ότι γουστάρω προκειμένου να πιέσω όσο περισσότερο μπορώ. Αγαπητοί ταξιτζήδες πάνω στον «αυθορμητισμό» σας δεν μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Δεν μπορείτε να εμποδίζετε ανθρώπους που περιμένουν πως και πως τη στιγμή της άδειας, να φύγουν. Δεν μπορείτε να στερείτε το μεροκάματο από άλλους που περιμένουν αυτή την περίοδο να δουλέψουν.

Να θυμίσω τέλος, πως την ίδια περίοδο πέρυσι, είχαμε κάτι ανάλογο με τους φορηγατζήδες. Για όσους δεν θυμούνται, γιατί στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα, ας κάνουν κλικ εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231053685.
Αναρωτιέμαι αν πράγματι είναι τυχαίο. 


Διαβάστε κι ένα ωραίο κείμενο για τα ταξί: Ταξί story