Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ανθουσιώτικα 2011 - Εκτιμήσεις


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις  της  Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Οσίας Ανθούσας.
Στο Video παραπάνω ο Ηλίας Ζούτσος σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές των εκδηλώσεων, στην οποία συμμετέχει το κοινό. Δείτε το video είναι συγκλονιστικό.

Αυτό κατά τη γνώμη μου μαζί με το θεατρικό είναι η Πολιτισμική παρέμβαση - πρόταση, που πρέπει να έχει ένας Δήμος.

Λίγο παρακάτω και λίγο αργότερα γίναμε μάρτυρες μιας άλλου είδους πρότασης, που για μένα που πρώτη φορά παρακολούθησα Ανθουσιώτικα, ήταν ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ. Το γράφω έτσι ωμά όπως το νιώθω αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος αφού εκεί παρακάτω στην εκδήλωση που διαφημίστηκε σε όλη την Αττική ως «Πανηγύρι Ανθούσας», ο κόσμος ήταν αμέτρητος. Θεωρώ όμως ότι η δική μας ευθύνη δεν είναι να ακολουθούμε τον κόσμο αλλά να του προτείνουμε και να του παρουσιάζουμε. Αρχικά η πρόθεσή μου ήταν να βάλω video και από αυτή την «εκδήλωση» ώστε να συγκρίνετε μόνοι σας τη διαφορά, αλλά ο λίγος χρόνος που αφιέρωσα στο να περάσω από κει είναι παραπάνω από αρκετός. Όχι κι άλλος για το ανέβασμα του video.

Κλείνοντας να σημειώσω ότι άξια πολλών συγχαρητηρίων είναι:
  • Η κατάργηση της δεξίωσης επωνύμων που γίνονταν στο προαύλιο της εκκλησίας. Πρόκειται για δεξίωση στην οποία δεν συμμετείχε ο κόσμος παρά μόνο επίσημοι προσκεκλημένοι.
  • Η συμμετοχή Συλλόγων από τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Ίσως αυτό ήταν το σημαντικότερο που βοηθάει στο να γίνουμε ΜΙΑ ΠΟΛΗ.