Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μελέτες όμβριων και ύδρευσης για έργα 5,2 εκ. ευρώ

Ο Δήμος Παλλήνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους δημότες του ότι ολοκληρώθηκε όλη η χρονοβόρα διαδικασία για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι κατασκευής του δικτύου απορροής όμβριων και ύδρευσης στην Παλλήνη, στο Γέρακα και στην Ανθούσα. 

Η πρώτη μελέτη που ολοκληρώθηκε αφορά στην κατασκευή – επέκταση του υφιστάμενου δικτύου αγωγών όμβριων, συνολικού μήκους 5.900 μέτρων και στην κατασκευή 151 φρεατίων συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα:  
Στην γειτονιά της Μπαλάνας στις οδούς Πολέμη , Λ. Σπάτων- και Καζαντζάκη.
Στην γειτονιά του Κέντρου στις οδούς Ευβοίας, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Ροδόπης, Κορινθίας, Λασιθίου, Θεσσαλίας, Θράκης, Ευρυτανίας Αιτωλίας, Γέρακα, Γαργηττού, Σίφνου, Ιθάκης, Αλοννήσου και Κεφαλληνίας.
Στην γειτονιά του Σταυρού στις οδούς Γιατράκου, Κριεζή, Μονής Αρκαδίου, Κολοκοτρώνη και Μαυροβουνιώτου.
Και στην γειτονιά του Γαργηττού στις οδούς Νυμφών, Ικάρου, Ανδρομέδας, Μνησικλέους, Φιλίππου, Ξενοφώντα, Κλεισθένους και Αριστείδου.  
Η δεύτερη μελέτη αφορά την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης όμβριων στις Δημοτικές Ενότητες Παλλήνης και Ανθούσας συνολικού μήκους 4.615 μέτρων και προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.


Στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης στους δρόμους Φειδιππίδου, Ελαιώνων, Παλλάδος Αθηνάς, Μιλτιάδου, Ζέφυρου, Απόλλωνος, Αφανών Ηρώων, Εφέδρων Αξιωματικών, Ιπποκράτους ,Αγίου Νικολάου.


Στην Δημοτική Ενότητα Ανθούσας μελέτη αφορά την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης όμβριων στην θέση Νίκιζα.


Η Τρίτη μελέτη αφορά στην κατασκευή κεντρικών αγωγών Ύδρευσης στην Δημοτικής Ενότητας της Παλλήνης συνολικού μήκους 8.000 μέτρων και προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίων ευρώ επί της Κύπρου από τη Λ. Μαραθώνος μέχρι την Δεξαμενή  και στην περιοχή της Μαρίζας.


Ο Δήμος Παλλήνης κατέθεσε τις μελέτες έγκαιρα για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες ούτε ένα ευρώ στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν ενώ ταυτόχρονα προχωράει στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την σωστή λειτουργία της πόλης.